« Zdravlje
objavljeno prije 10 godina i 9 mjeseci
UPOZORENJA

Najopasnija droga današnjice je - šećer!

Sve se više stručnjaka slaže da je šećer najopasnija droga koju bi trebalo tretirati kao duhan i alkohol

Šećer je svugdje i stvara ovisnost
Šećer je svugdje i stvara ovisnost (Arhiva)
Više o

zdravlje

,

ovisnost

,

šećer

,

slatkiši

,

štetnost

,

opasnosti

Ako mislite da su duhan, alkohol i droge opasni, u pravu ste. No, sve se više znanstvenika i stručnjaka za prehranu slaže da je trenutno najopasnija i najraširenija droga na svijetu - šećer. Neki, poput voditelja zdravstvene službe u Amsterdamu Paula Van der Velpena smatraju da bi šećer trebalo tretirati barem kao duhan.

Prema njegovom mišljenju, na ambalažama slatkiša trebala bi stajati upozorenja o tome da šećer stvara ovisnost i da je štetan za zdravlje.

Šećer se danas nalazi u svoj procesuiranoj hrani, što uzrokuje epidemiju pretilosti i, posljedično, povećanje troškova zdravstvene zaštite. 

Van der Velpen vjeruje da bi se upozorenjima moglo natjerati ljude da shvate da je šećer zarazan i brzo stvara ovisnost, a najveći problem je u tome što ga možete jesti sve dok ne puknete.

Kad se natrpavate bjelančevinama i mastima, prestat ćete jesti kad se zasitite, što sa hranom punom šećera nije slučaj.

Stoga, ljude treba poticati na tjelovježbu, ali bi najučinkovitije sredstvo borbe protiv šećera bilo utjecanje na promjenu načina prehrane iz koje se treba izbaciti visokoprocesuirana hrana koja, osim šećera, sadrži i mnoge druge štetne sastojke.

Mislite li da se možete odreći šećera?

20.09.2013. 09:02:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh