« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 2 godine i 9 mjeseci
ZAPAMTITE :)

Najlakša vježba za mršavljenje

Zaboravite na suze i znoj, jer do željene težine može se doći i na puno elegantniji način

Nema drame, samo chill
Nema drame, samo chill (Arhiva)
Više o

vježbanje

,

mršavljenje

,

skidanje kilograma

Svi želimo biti tanki, mršavi i snažni, no samo rijetki naprave nešto po tom pitanju. Upravo iz tog razloga dajemo vam ideju kako vježbati - nema znoja i muke, a kile idu dolje. Naravno, ne baš same od sebe, ali gotovo da je tako...

Naime, treninzi visokog intenziteta poput CrossFita, HIIT-a, trčanja ili aerobika najčešći su izbor kada nam je cilj izgubiti kilograme, no fitness stručnjak Tom Holland za Popsugar otkriva da postoje jednako učinkoviti treninzi niskog intenziteta, prilagođeni životnoj dobi i kondiciji. 

To znači da se i uz manje napora može doći do cilja, a da pritom ne stradaju zglobovi i vaša volja.

>> Zašto je bolje vježbati ujutro nego navečer >>

"Treninzi niskog intenziteta čuvaju tijelo od ozljeda, a i veća je vjerojatnost da ćemo ih redovito izvoditi", kaže Holland za spomenuti portal.  Istina je da visoko intenzivni treninzi sagorijevaju više kalorija u kratkom roku,  no cijena ove prednosti se plaća povećanim stresom koje trpi tijelo i većim rizikom od ozljeda", dodaje.

Treninzi niskog intenziteta odličan su izbor ako ste početnik jer ćete kroz njih izgraditi mišiće, postati jači i izdržljiviji. Isto tako, najbolji su izbor ako se oporavljate od ozljeda.

>> Zašto smo lijeni za vježbanje >>

"Najefektivnija vrsta kardio treninga niskog intenziteta za gubljenje masnoća je ona vrsta koju redovito radite", jednostavno će ovaj fitness stručnjak. Što ima smisla - visokointenzivni trening sagorijeva puno više kalorija u kratkom vremenu. Kako bismo sagorjeli istu količinu kalorija kroz niskointenzivni trening treba provesti više vremena vježbajući. "Redovitost je najvažniji faktor u treningu kako bi on imao učinka", dodaje.

Što izabrati? Redovita šetnja, odnosno brzo hodanje najpopularnija je vrsta niskointenzivnog treninga i najučinkovitija. Za hodanjem slijedi plivanje, a preporuča se izmjenjivati brzinu plivanja za bolji učinak.

>> 5 savjeta za učinkovito vježbanje >>

Eksperimentirajte s vježbama. Ono što vas veseli i u čemu uživate najbolji je izbor za vas jer povećava vjerojatnost da ćete biti redoviti.

11.07.2021. 09:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh