« Život
objavljeno prije 12 godina i 2 mjeseca
KRAJ LJUBAVI

Najčešći razlozi za prekid veze

Četiri tisuće novopečenih samaca navelo je svoje razloge za prekid veze - većina ima nešto zajedničko

Prekid
Prekid (Shutterstock)
Više o

prekid veze

,

rastava braka

,

slomljeno srce

Gotovo je! Bolne riječi kojima završavaju ljubavi koje su trebale trajati vječno izgovaraju se svakodnevno diljem svijeta. Motivi su različiti, ali ipak postoje neke zajedničke crte, pokazuje istraživanje provedeno na iskustvima 4000 novopečenih samaca - svaka treća veza prekida se zbog različitosti, a svaka peta zbog prevare.

Udaljili smo se...
Između stresa na poslu, kućanskih poslova, djece, raznih aktivnosti i hobija često ponestane vremena za brigu o partnerstvu. Kalendar je prepun obaveza, a jedna se uvijek odgađa - kvalitetno zajedničko provedeno vrijeme.

Nepomirljive različitosti
Suprotnosti se privlače, ali samo povremeno i ponekad. Različitosti najčešće postaju razlog za svađu i međusobno nerviranje, a time i uzrok prekida.

>>7 savjeta za bezbolan prekid veze

Jedan više daje, drugi više uzima
Problem od kojeg najčešće pate žene jer za svoj trud oko veze, kućanstva i djece ne dobivaju odgovarajuću povratnu reakciju od partnera.

Gušenje i sloboda
Ona želi po stoti puta večer provesti u dvoje, dok bi se on radije družio s dečkima. Posesivnost i kontrola redovito ubijaju ljubav, a jedna od glavnih tajni sretnih prova je dobra kombinacija zajedničkih i samostalnih aktivnosti.

Loša komunikacija
Problem može biti u pogrešnoj komunikaciji i prešućivanju, ali i nedostatku tema za razgovor. Čak 23% ispitanika navelo je da je upravo komunikacija bila glavni razlog prekida vize.

Prevara
Do prevare dolazi u svakoj trećoj ili četvrtoj vezi. Neki jednostavno ne mogu odoljeti iskušenju, bez obzira na to koliko tvrdili da su vjerni i zaljubljeni.

>>Najjadniji prekidi putem SMS-a

Problemi u krevetu
Dobar seks čini 5%, a loš seks 95% veze. Fizička bliskost je bitna, a problemi u krevetu dovode do međusobnih frustracija i nalaze se među prvih deset najčešćih razloga za prekid.

Zajednički ciljevi
Jedan želi kuću i djecu, a drugi sanja o putovanjima i velikoj karijeri. Različiti životni ciljevi i dugotrajne sretne veze jednostavno ne mogu zajedno.

Treća osoba
Ne mora se nužno raditi u fizičkoj prevari. Ponekad je dovoljno loše da se jedan od partnera zaljubi u treću osobu, dok drugi vjeruje da je s vezom sve u najboljem redu.

07.11.2010. 13:12:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
 1. avatar
  xena
  08.11.2010. 14:17
  sve se svodi na jedno - sebičnost
 2. avatar
  kleopatra
  20.03.2011. 18:54
  Slažem se sa nevedenim razlozima i na vrijeme treba raditi da se preveniraju. Ono što iz iskustva mislim da se dvoje ljudi jako malo poznaje kada stupe u brak te tijekom života sukladno obvezama i problemima se razvijaju ili ne razvijaju sukladno svojim osobnostima koje tada se u potpunosi iskažu i kao takve postaju kompatibilne ili ne. Nastaju frustracije razno raznog uzroka što kulminira nepoštivanjem dotične ili dotičnog, slijedi udaljavanje emotivono, fizičko te neprepostiva barijera buja i nazad je jako teško tj nemoguće!
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh