« Život
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca
KAD VIŠE NE IDE

7 savjeta za bezbolan prekid veze

Kad je veza na izdisaju i prekid je neizbježan kako je najbolje završiti?

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Shutterstock)
Više o

savjeti

,

prekid veze

1. Neka vaš partner prvi bude obavješten - nikad nemojte reći prijateljima da ćete prekinuti prije nego što vašem partneru to obznanite. To je jednostavna stvar koja se cijeni. Definitivno nije ugodno kada tu vijest saznate od treće osobe. Izaberite pravi dan kada ćete to reći. Ako je osoba vrlo emocionalna, vijest obznanite u petak. Tako ćete dati vremena da se oporavi preko vikenda i teške trenutke provede s prijateljima.

2. Pronađite neutralnu zonu - pokušajte pronaći neutralnu lokaciju gdje će vam oboje biti ugodno izraziti vaše emocije i ono što vam je na duši, poput parka. Tamo možete hodati i razgovarati, ili čak pronaći neko mirno mjesto gdje ćete obznaniti prekid. Restoran je loš izbor. Ako dođe do scene, može vam biti vrlo neugodno.

3. Recite to licem u lice - telefonski pozivi i elektronska pošta u redu su za neobavezne stvari, no ovdje je riječ o vašim životima. Prirodno je da tijekom priopćavanja loše vijesti želite što veću udaljenost, no u ovom slučaju budite korektni i recite tu informaciju u lice.

4. Budite jednostavni - nema potrebe da iznosite cijelu povijest vaše odluke. Vaš partner zaslužuje objašnjenje, no poštedite ga detaljnih razloga zašto točno i kako su stvari krenulo krivo. Budite jasni zašto osjećate da bi veza trebala završiti, no nije loše da surovu činjenicu ublažite s dozom žaljenja. Bitno je naglasiti da je i vama prekid teška odluka. Ako niste jasni i komplicirate, moglo bi vam se dogoditi da imate prekid koji traje u fazama.

5. Objasnite svoj stav - nekoliko jednostavnih primjera pomoći će da shvati. Dopustite i drugoj strani da kaže svoje mišljenje. Vjerojatno će i sama pronaći nekoliko primjera zašto stvari nisu funkcionirale.

6. Nemojte se predomišljati - dobro razmislite i zauzmite svoj stav. Druga strana mogla bi se svađati, plakati pa čak i ne shvaćati zašto to činite, no budite doslijedni. Nema ništa gore od labave veze. Ili ste u njoj ili niste.

7. Budite spremni na bujicu emocija i suze - prekid veze obično donosi sa sobom intenzivne emocije, i vjerojatno nećete biti pošteđeni njihove bujice. Kada se to dogodi pokažite suosjećanje, no nemojte dopustiti da vas povuku. Ako je vaš partner stoički tip (tj. pati kada ga nitko ne vidi), ne pokušavajte izazvati reakciju. Sačekajte da se smiri i recite da ste spremni na razgovor, no dodajte kako imate i drugih planova. To će osigurati da se prekid ne rastegne na cijeli dan.

03.02.2010. 13:15:19
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh