« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 9 godina i 2 mjeseca
PROBLEMI

Najčešće pogreške koje radimo na dijeti

Dijete su omiljeni način mršavljenja, no često se žalimo na njihovu neučinkovitost, ne razmišljajući pritom o pogreškama koje radimo

Što nas sprječava da postignemo željene rezultate
Što nas sprječava da postignemo željene rezultate (Shutterstock)
Više o

dijeta

,

mršavljenje

,

pogreške

,

preskakanje obroka

Dijete su najpopularniji način mršavljenja jer ih je fizički najlakše izdržati, a izbor dijetnih režima prehrane nikad nije bio veći. Ima ih više ili manje zdravih, lakih za držanje ili zahtjevnih, no bilo koju da odaberete, morate paziti da ne napravite neke od pogrešaka koje će vam uništiti sav trud.

Izbjegavate doručak - Mnogi preskaču doručak jer "nemaju naviku jesti ujutro" ili jednostavno "nisu gladni", no takva navika se može vrlo negativno odraziti na uspješnost skidanja kilograma. Kako bi se nadoknadio početni manjak energije organizam zahtijeva pojačani unos hrane tokom dana, a to može debelo nadmašiti tjelesne potrebe za kalorijama.

Preskačete obroke - Mnoge žene frustrira to što jedu malo, a opet ne gube kilograme. Trik leži u tome da ako želite više izgubiti morate i više jesti. Zvuči paradoksalno, no tvrdnja ima temelja u ljudskoj biologiji. Lagani obrok svakih četiri sata održavat će metabolizam na vrhuncu performansi, a ujedno će spriječiti da u napadu gladi ne "opelješite" hladnjak ili automat sa slatkišima.

Jedete prevelike porcije - Iako ste iz prehrane izbacili meso, kruh i tjestenine te prešli na voće i povrće to ne znači da u njima možete neograničeno uživati. Čak i zdrava hrana može sabotirati sav vaš trud. Velike porcije salata ne samo da vas umaraju i napuhuju, već šire želudac tako da vam je potrebno sve više i više hrane kako bi se zasitili.

Odustajete nakon jedne "nesreće" - Puno ljudi prekine s dijetom nakon što su silom prilika pojeli nešto što nisu trebali, poput kolača ili roštilja na rođendanu. Jedan slučajni obrok neće upropastiti sav vaš trud, već opetovano cjelodnevno uživanje u hrani. Stoga nemojte odustati od dijete zbog jedne svečane večere.  

Konzumirate "dijetalnu" hranu - Namirnice s malo masnoća, malo ugljikohidrata i malo šećera imaju zanimljiv efekt: ostavljaju vas gladnima. Iako dijetalna hrana može zavarati okusne pupoljke, ona ne može prevariti tijelo stoga je lako moguće da nakon obroka prigrizete još nešto.

06.03.2015. 15:30:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh