« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 9 godina i 3 mjeseca
PRIPAZITE

Zdrave namirnice prepune kalorija

Često se tješimo da jedemo zdravo kad u ruke uzmemo grčki jogurt ili sušene brusnice, no to su namirnice prepune kalorija

Šaka sušenih brusnica ima 100g šećera
Šaka sušenih brusnica ima 100g šećera (Arhiva)
Više o

hrana

,

kalorije

,

med

,

brusnice

Zdrava prehrana nije toliko jednostavna kako možda zvuči, jer postoji cijeli niz namirnica koje su prave kalorijske bombe, a obično se tretiraju kao - zdrava hrana.

Tako, primjerice, brusnice hvalimo zbog visokog udjela željeza koji je ženama neophodan, no zaboravljamo pritom na jednu "sitnicu" - šaka sušenih brusnica ima 100 grama šećera.

Grčki jogurt novi je hit koji se preporučuje kao idealan doručak, no neke vrste u samo tri žličice imaju 8.5 grama zasićenih masnoća, što je gotovo polovica preporučenog dnevnog unosa masnoća. Pojedete li cijelo pakiranje iz trgovine, unijeli ste dovoljno masnoća za dva dana.

Energetske pločice napravljene od mueslija i sušenog voća djeluju kao ultimativno zdrav zalogaj, no zapravo imaju preko 200 kalorija i 11 grama masti, pa vi sami procijenite koliko je to zdravo gricnuti.

Juha, ona domaća, diže se na pijedestal zdrave hrane, no često se događa da ona sadrži više soli od one iz vrećice. Stoga, ne solite na pamet, već s mjerom.

Za kraj, med ima 25 kalorija po žličici, a šećer 16, pa i s njim treba oprezno

 

06.03.2015. 13:24:43
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh