« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 10 godina i 8 mjeseci
HE HE

Najbolji savjeti za vitku liniju

Vitku liniju zapravo nije tako teško niti steći, a niti zadržati, ključna je disciplina

Kako ne ući u crveno :)
Kako ne ući u crveno :) (Shutterstock)
Više o

dijeta

,

vitka linija

,

najbolja dijeta

,

skidanje kilograma

Vitka linija nije samo posljedica dijete, nego discipline u svakodnevnom životu, tvrde stručnjaci. Za početak, znanstvenici sa Sveučilišta Michigan preporučuju da beskorisno gledanje televizije u kasnim satima uz grickalice zamijenite spavanjem, pa ćete godišnje izgubiti 6 kilograma bez da išta drugo napravite.

Ako za večeru stavite na stol tri vrste povrća, dobit ćete raznovrsnije nutrijente, više vitamina i minerala, a usput ćete smršaviti jer nećete jesti nezdravu hranu. Uz sva dijetna vlakna u voću i povrću osjećat ćete se sito, a od kalorija ni traga ...

Jedite sporije i jest ćete manje, pokazala su istraživanja. Ako svaki zalogaj dobro prožvačete i uživate u njemu, trebat će vam manje hrane i kalorija, jer će vaš mozak na vrijeme dobiti informaciju da ste siti pa se nećete prejesti.

Hranu servirajte na manji tanjur i odmah ćete početi jesti manje. Ako klasične tanjure od 30 cm zamijenite onim od 25 cm, na godišnjoj razini ćete izgubiti između 5 i 10 kilograma samo na manjem unosu kalorija.

Za kraj, mali trik - potrudite se pojesti juhu na početku svakog ručka, jer će vam ona zauzdati apetit. 

30.08.2013. 20:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh