« Seks
objavljeno prije 2 godine i 2 mjeseca
LOOL

Najbolje seks poze za trošenje kalorija

Ako želite postići najbolje rezultate seksom kao izvorom vježbanja, možete isprobati razne seks poze koje sagorijevaju najviše kalorija

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)
Više o

seks

,

tjelesna aktivnost

,

poze

Zdravstveni stručnjaci preporučuju odraslima 150 minuta tjelesne aktivnosti tjedno kako bi održali zdravo tijelo. To znači oko 30 minuta, 5 puta tjedno, a postoji li bolja fizička aktivnost od seksa? Budući da LELO brine o vašem zdravlju, donosimo vam kreativne ideje kako potrošiti omiljene kolačiće.

Ako želite postići najbolje rezultate seksom kao izvorom vježbanja, možete isprobati razne seks poze koje sagorijevaju najviše kalorija. Predstavljamo šest sjajnih poza koje troše kalorije i osiguravaju nevjerojatne orgazme:

Doggy Style

Ako je doggy style vaša omiljena poza, trebate znati da donji partner sagorijeva približno 103 kalorije u 30 minuta, dok gornji partner sagorijeva oko 182 kalorija u istog vremenskom okviru. Sjajna stvar kod ove poze je što može angažirati i određene vrste mišićnih skupina, pa ako želite sagorjeti kalorije i tonirati svoje mišiće, to možete učiniti dok uživate u seksu.

Dok je donji partner na sve četiri, aktivirani su njihovi gluteusi i kvadricepsi. Ako želite uključiti više mišićnih skupina, onda će oslonac rukama na zid angažirati ramena, bicepse i tricepse, a također će povećati broj sagorjelih kalorija. Važno je napomenuti da je doggy style jedna od najboljih seks poza za žene koja osigurava orgazam.

Noge gore

Iako se poza noge gore na prvi pogled možda ne čini kao poza koja sagorijeva kalorije, vrlo je učinkovita. Donji partner može sagorjeti oko 116 kalorija u 30 minuta, dok gornji partner može sagorjeti otprilike 127 kalorija. Ovaj položaj također može pomoći donjem partneru da poboljša svoju fleksibilnost jer će istezati noge dok radi na kvadricepsima, tetivama i listovima.

Noge gore poza također je izvrsna za eksperimentiranje s različitim kutovima penetracije jer se gornji partner može savijati i pomicati kako bi pronašao najbolji način za užitak donjeg partnera. Ovaj položaj mogao bi biti alternativa misionarskom položaju ako i dalje želite zadržati kontakt očima i intimnost uz povećanje broja kalorija koje trošite. Osim toga, ovo je odlična pozicija za dodavanje seks igračke, posebno Sila Cruise s kojom možete doći do vrhunca svojih snova uz nježne valove koji će zasigurno sagorjeti nekoliko kalorija.

Obrnuta kaubojka

Popis najboljih seksualnih položaja koji sagorijevaju kalorije ne bi bio potpun bez poze obrnute kaubojke. Ne samo da je ova poza jedna od najboljih za žene jer im nudi najbolju kontrolu i priliku za orgazam, već i sagorijeva dosta kalorija. Gornji partner može sagorjeti oko 137 kalorija u 30 minuta, dok donji partner sagorijeva oko 48 kalorija. Dakle, ova poza je definitivno za dobrobit gornjeg partnera kad je u pitanju izvlačenje maksimuma iz vježbanja. Gornji partner ovom pozom vježba svoje trbušne mišiće, a ako želite uključiti još više mišićnih skupina, uključite čučnjeve na vrhu partnera koji će vašim nogama i stražnjici zadati dodatan posao.

Kaubojka

Baš kao i obrnuta kaubojka, kaubojka je također izvrtan način za sagorijevanje dodatnih kalorija tijekom seksa. Gornji partner će potrošiti oko 139 kalorija u 30 minuta, dok će donji potrošiti oko 48 kalorija. Poza kaubojke nudi više kontakta s kožom i intimnosti od obrnute kaubojke jer partneri mogu držati kontakt očima, dodirivati grudi i ljubiti se.

Ova poza nudi puno kontrole gornjem partneru jer su zaduženi za brzinu, dubinu i kutove koji im najbolje odgovaraju. Poput obrnute kaubojke, gornji partner može angažirati trbušne mišiće, kao i mišiće stražnjice i nogu zbog položaja čučnja.

Butter Churner

Butter Churner je izazovnija od ostalih seks poza na ovom popisu. Donji partner može sagorjeti 179 kalorija u 30 minuta, dok gornji partner može sagorjeti oko 211 kalorija. Ovdje se radi o puno kalorija koje možete sagorjeti. Dakle, ako ste spremni za izazov, vrijedi pokušati.

Namještanje poze može potrajati nekoliko pokušaja, stoga se nemojte obeshrabriti. Donji partner može ležati na leđima ili na trbuhu, a gornji partner je iznad njih i podiže svoju stražnjicu i noge u zrak. Gotovo svaka mišićna skupina bit će angažirana za vrijeme poze butter churnera za oba partnera, a to će također staviti na kušnju vaše vještine balansiranja. Također, budući da ovaj položaj nudi dubok kut penetracije, savršen je ako želite doživjeti cervikalni orgazam.

Čučanj

Ova seks poza pomoći će gornjem partneru da sagori oko 188 kalorija u 30 minuta, dok će donji partner sagorjeti oko 50. Poza čučnja savršena je za žene jer im daje kontrolu nad kutom penetracije, dubinom i brzinom dok su na vrhu. Ako tražite dobar trening i još bolji orgazam, onda je ovo savršena poza za vas. Vrhunski partner angažirat će mišiće nogu i stražnjice, pa čak i mišiće trbuha, a što su čučnjevi intenzivniji, to će gornji partner sagorjeti više kalorija tijekom ''treninga''.

03.02.2022. 21:01:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    03.02.2022. 22:09
    Doggy odlican
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh