« Glazba
objavljeno prije 11 godina i 11 mjeseci
BLAGDAN BAND

Najbolje od riječke scene sutra u Hard Placeu

Blagdan Band čine iskusni i prekaljeni riječki glazbenici, članovi grupa Let 3, En Face i Laufer - OSVOJITE ULAZNICE

Blagdan Band
Blagdan Band (Hard Place)
Više o

Rijeka

,

Let 3

,

zagreb-info

,

Hard Place

,

Blagdan Band

,

Laufer

,

En Face

U utoROCK, 21. prosinca, klub Hard Place vam povodom nadolazećih blagdana, poklanja koncert grupe Blagdan Band! Blagdan Band je ono najbolje što Rijeka u glazbenom smislu može ponuditi.

Blagdan Band je svojevrsni super-band sastavljen od najboljih riječkih muzičara koji se zbog svojih obaveza u matičnim bandovima rijetko sastaju, ali zato svaki put publici pruže izvanrednu svirku i sjajnu zabavu, što im nije ni teško budući da to prvenstveno rade za vlastiti gušt.

Osvojite upad na Metro portalu!

Da se radi o kremi riječke scene govori i njihovo porijeklo - na gitari je Vava Simčić pokretačka snaga Laufera - jednog od najutjecajnijih hrvatskih bandova devedesetih - što već znaju i "ptice na grani", a i Vavini solo albumi naišli su na sjajne reakcije.

Na bubnjevima je Alen Tibljaš, Vavin kolega iz Laufera koji od prestanka rada matičnog banda svira s En Face, Plaćenicima i Goranom Baretom te mnogim drugim muzičarima. Rijetko nađe slobodnog vremena za svirku sa Blagdan Bandom jer je kao jedan od najboljih hrvatskih bubnjara stalno angažiran.

Na vokalu je vjerojatno najkarizmatičniji hrvatski pjevač - Zoran Prodanović Prlja iz grupe Let 3. O njegovom scenskom nastupu i sugestivnom vokalu ne treba trošiti riječi, no kada izvodi pjesme svojih uzora to je još i bolje. Na bas gitari i ritam gitari su Sandro Bastiančić Jegi i Miro Vidović iz En Face-a koji u Blagdan Bandu pokazuju svoju žestoku stranu i zajedno sa ostalom trojicom "peru" po probranom rockerskom repertoaru.

Blagdan Band izvodi velike hitove svojih uzora, no za njih se ne može reći da su tipičan cover band jer sve poznate hitove izvode na sebi svojstven način i u vlastitim aranžmanima. Tako se tu može čuti Iggi Pop, Clash, Sex Pistols, Ramones, ali recimo i punk verzija Tajči ("Hajde da ludujemo") i slične vesele session zafrkancije.

Ako njihovoj svirci, još nekim čudom niste svjedočili, obavezno ih poslušajte... i zaplešite, jer Blagdani jednostavno, kao što smo napomenuli "peru do jaja" što je pravi blagdan za rockersku populaciju. Od snimljenog materijala iza sebe imaju samo album "Palach is Not Dead" snimljen uživo sredinom '90-ih u riječkom klubu Palach pa je jedina prilika da se upoznate s njihovim radom da ih poslušate uživo!

Ulaznice u pretprodaji po cijeni od 20 kuna mogu se nabaviti na šanku kluba Hard Place svaki dan od 18-02 sata. Za članove udruge Dobri duh rock'n'rolla ulaznice stoje 10 kuna. Broj ulaznica je ograničen. Na dan koncerta cijena ulaznice je 30 kuna, a za članove udruge 15 kuna.

20.12.2010. 12:30:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh