« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 3 mjeseca i 20 dana
STVARNO?

Najbolja zdrava prehrana

Prema istraživačima sa Sveučilišta u Tel Avivu, prehrana koja slijedi naš prirodni sat mogla bi biti puno korisnija za mršavljenje i dobru razinu šećera u krvi

Koji je najbolji?
Koji je najbolji? (Arhiva)
Više o

hrana

,

zdrava prehrana

Razinu šećera u krvi ponekad je teško kontrolirati. Utječe na apetit, težinu, pa čak i na raspoloženje (osjećate li uvijek glad?).

Neprestano se traže jednostavni i prirodni načini uravnoteženja šećera u krvi i regulacije hormona, a novo istraživanje možda će pomoći u razumijevanju, piše Mindbodygreen

Prema istraživačima sa Sveučilišta u Tel Avivu, prehrana koja slijedi naš biološki sat mogla bi biti puno korisnija za mršavljenje i dobru razinu šećera u krvi.

Ranije se smatralo da je najbolji plan prehrane za dobru razinu šećera u krvi prehrana koja se sastoji od šest malih obroka koji su raspoređeni kroz dan (6M).

Ovi znanstvenici, predložili su novi plan koji se zove 3M, a sastoji se ranojutarnjeg obroka punog škroba, obilnog ručka i lagane večere.

Istraživanje je pratilo grupu ispitanika koji su imali dijabetes tipa 2, i slijedili su ova dva plana prehrane tri mjeseca. Tijekom tri mjeseca mjerili su njihovu težinu, razinu šećera u krvi, apetit i napravili genetske testove.

Bolje rezultate imala je skupina koja je pratila plan prehrane 3M. Imali su veći gubitak kilograma, smanjeni apetit i smanjili su količinu inzulina.

"Ovo nam pokazuje da 3M prehrana nije samo učinkovita u kontroli dijabetesa. Također može spriječiti i druge komplikacije poput kardiovaskularnih bolesti, starenje i rak, a sve je regulirano genetikom", kaže voditeljica istraživanja Daniela Jakubowiicz.

Doručak je prepoznat kao jako važan doručak, a znanstvenici se planiraju baviti vrstom hrane koja je najbolja za održavanje razine šećera u krvi. Iako su pratili samo ljude koje su imali dijabetes 2 ova studija pokazuje što je važno za zdravlje.

10.06.2020. 09:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh