« Život
objavljeno prije 7 godina i 9 mjeseci
GODINE JESU VAŽNE

Najbolja razlika u godinama za ljubavnu vezu

Znanstvenici su dokazali da evergreen "Godine nisu važe" ne drži vodu

Fotografija vijesti
Više o

ljubavne veze

,

razlika u godinama

Iako se kaže da "prava ljubav ne mari za godine" znanstvenici sa sveučilišta Emory u Atlanti dokazali su kako ipak postoji idealna razlika u godinama koja donekle garantira kvalitetan i dobar odnos.

U istraživanju u kojem je sudjelovalo tri tisuće ljudi, znanstvenici su pokušali saznati u kolikoj mjeri razlika u godinama između partnera utječe na kvalitet odnosa.

Parovi kod kojih je razlika u godinama iznosila pet godina razlike u godinama imali su 18 posto veće šanse za prekid od parova u kojem su partneri vršnjaci. 

Parovi u vezama u kojima su partneri bili stariji ili mlađi deset godina su imali 39 posto više šanse za prekid, a oni s 20 godina razlike su imali 95 posto veću šansu za prekid.

Istraživači su došli do zaključka da je najbolja razlika u godinama jedna godina te da parovi s tom razlikom u godinama imaju samo tri posto šanse za prekid ljubavne veze.

Stručnjaci vjeruju kako je razlog za ovakve rezultate činjenica da ljudi u različitim razdobljima života žele drugačije stvari, drugačije gledaju i cijene životne vrijednosti i na drugačiji način zapravo vide i doživljavaju svijet.

07.08.2016. 16:48:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh