« Život
objavljeno prije 7 godina i 9 mjeseci
EH, DA ...

Tri važne stvari koje trebate dogovoriti prije braka

Razgovori prije braka ne odnose se samo na podjelu poslova kao što je iznošenje smeća ili pranje posuđa, već se radi o velikim i važnim raspravama koje mogu biti presudne u vašoj vezi

Kako da stvarno budete sretni!
Kako da stvarno budete sretni! (Arhiva)
Više o

brak

,

seks

,

novac

,

obitelj

Brak je važan korak u životu svakog čovjeka (OK, osim onih koji to rade serijski, no takvih je stvarno malo), pa nije loše podsjetiti na neke moguće probleme o kojima se trebate dogovoriti - prije braka. 

Naravno, nemoguće je da se dvoje ljudi slaže oko svega, a raspravljanje (u najgoroj varijanti svađanje) je zapravo zdrav način da budete iskreni prema sebi i svom partneru.

Svaka veza je drugačija, no postoje 3 stvari koje bi svaki par trebao raspraviti prije upuštanja u doživotnu obvezu poznatiju kao brak.

Obiteljska dinamika

Oboje ste odrasli u različitim kućanstvima, s različitim roditeljima, braćom ili sestrama, a možda i u različitim gradovima ili državama. Zbog toga će se razlikovati i razina povezanosti koju svako od vas ima sa svojom obitelji. Jedno od vas možda telefonski razgovara s obitelji nekoliko puta dnevno, dok drugo komunicira e-mail porukama jednom mjesečno. No jednom kada ste se našli u braku način na koji komunicirate sa svojim obiteljima može izazvati ljutnju ili nelagodu. Ako vi i vaš partner imate različite stavove o tome koliko vremena treba provoditi s članovima obitelji ili koliko informacija s njima treba dijeliti, s vremenom može doći do pukotina u vašem odnosu. Jako je bitno raspraviti o ovim stvarima i postići kompromis prije nego se u cijelu priču uključe i djeca.

Seksualni ciljevi i očekivanja

Možda su na početku vaše veze iskre letjele svaki put kad bi se zatekli u spavaćoj sobi, no sasvim je normalno ako jedno od vas dvoje više ne osjeća jednako uzbuđenje kao i prije. Nećete uspjeti biti intimni svaki put kada je jedno od vas raspoloženo za seks, stoga je važno razgovarati o vašim seksualnim očekivanjima prije nego se obvežete provesti život zajedno. Raspravite kako možete održati uzbuđenje i strast na životu, i razgovarajte o vašim preferencijama i seksualnim fantazijama.

Trošenje novca

Ovo je tema koja izaziva najviše svađa i rasprava među vjenčanim parovima, i to zbog dobrog razloga. Novac se tiče gotovo svakog aspekta vaše veze, a to se pogotovo odnosi na brak. Ako jedno od vas voli štedjeti, a drugo trošiti, razgovarajte o tome kako možete postići kompromis koji će se prilagoditi i osobnim i zajedničkim troškovima. Cilj bi vam trebalo biti uspješno upravljanje novcem kako bi vaš zajednički život mogao uključivati automobil, kuću ili stan, a možda i djecu kojoj ćete moći priuštiti kvalitetno obrazovanje. Kako bi to ostvarili potrebno je mnogo rasprava (neke će se možda pretvoriti u svađe) o trošenju, štednji, i svemu što se nalazi u sredini.

 

04.08.2016. 20:02:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh