Metro-portal.hr

objavljeno 07.08.2016. 16:48:00
GODINE JESU VAŽNE

Najbolja razlika u godinama za ljubavnu vezu

Znanstvenici su dokazali da evergreen "Godine nisu važe" ne drži vodu

Fotografija vijesti

Iako se kaže da "prava ljubav ne mari za godine" znanstvenici sa sveučilišta Emory u Atlanti dokazali su kako ipak postoji idealna razlika u godinama koja donekle garantira kvalitetan i dobar odnos.

U istraživanju u kojem je sudjelovalo tri tisuće ljudi, znanstvenici su pokušali saznati u kolikoj mjeri razlika u godinama između partnera utječe na kvalitet odnosa.

Parovi kod kojih je razlika u godinama iznosila pet godina razlike u godinama imali su 18 posto veće šanse za prekid od parova u kojem su partneri vršnjaci. 

Parovi u vezama u kojima su partneri bili stariji ili mlađi deset godina su imali 39 posto više šanse za prekid, a oni s 20 godina razlike su imali 95 posto veću šansu za prekid.

Istraživači su došli do zaključka da je najbolja razlika u godinama jedna godina te da parovi s tom razlikom u godinama imaju samo tri posto šanse za prekid ljubavne veze.

Stručnjaci vjeruju kako je razlog za ovakve rezultate činjenica da ljudi u različitim razdobljima života žele drugačije stvari, drugačije gledaju i cijene životne vrijednosti i na drugačiji način zapravo vide i doživljavaju svijet.

07.08.2016. 16:48:00
http://metro-portal.hr/najbolja-razlika-u-godinama-za-ljubavnu-vezu/99489/