« Život
objavljeno prije 3 godine i 5 mjeseci
SUPER

Najbolja biljka za spavanje

Sanseverija ne zahtijeva puno brige - presađuju se svake 2 do 3 godine u malo veće posude. Zemlja treba biti rahla i propusna, a teglice pliće jer biljka ima plitak korijen. Zalijeva se rijetko

Sanseveria
Sanseveria (Arhiva)
Više o

zdravlje

,

biljke

,

sanseverija

Biljke su odličan izbor ne samo za ukras, već i za zdravlje - ako pažljivo odabarete što će vam rasti u kući, moći ćete i spavati kako treba.

Jedna od takvih biljaka je i Sanseveria, ne baš pretjerano zahtjevna biljka koja ima odlične rezultate ako je stavite u spavaću sobu.

Ne zahtijevaju puno brige - presađuju se svake 2 do 3 godine u malo veće posude. Zemlja treba biti rahla i propusna, a teglice pliće jer biljka ima plitak korijen. Ne treba je previše zalijevati jer je podložna truljenju.

Zalijeva se tek kad se zemlja prosuši, vodom sobne temperature, a tijekom zalijevanja voda ne smije dospjeti u središte biljnog busena.Ljeti je zalijevanje češće i obilnije, dok se zimi zalijevanje smanjuje.

Voda iz tanjurića ispod posude treba se izliti. Za zalijevanje treba koristiti vodu sobne temperature. Dobro rastu i u slabom osvjetljenje, no šare na listovima su tad manje izražene. Odgovara im suh zrak, no osjetljive su na premještanje.

08.11.2020. 18:01:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    08.11.2020. 19:51
    prv put cujem za ovu bljku
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh