« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
MORATINOS UVJEREN:

Na idućem summitu EU-Balkan bit će i Srbija i Kosovo

Ministar vanjskih poslova Španjolske nije rekao kako planira prevladati organizacijeske poteškoće uzrokovane sporom Srbije i Kosova

Španjolski MVP Miguel Angel Moratinos uvjeren je da će i Srbija i Kosovo biti na summitu EU-Balkan
Španjolski MVP Miguel Angel Moratinos uvjeren je da će i Srbija i Kosovo biti na summitu EU-Balkan (Getty Images)
Više o

Srbija

,

EU

,

Kosovo

,

Balkan

,

summit

,

Miguel Angel Moratinos

Na idućem skupu čelnika Europske unije i zemalja zapadnog Balkana bit će i Srbija i Kosovo, rekao je u ponedjeljak Miguel Angel Moratinos, ministar vanjskih poslova Španjolske koja predsjeda EU-om.

"Mislim da ćemo uspjeti u tome da svi budu nazočni, poštujući sve osjetljive odnose i međunarodni legalitet", rekao je Miguel Angel Moratinos u Bruxellesu na marginama sastanka s njegovim kolegama iz EU-a. Španjolsko predsjedništvo EU-a planira održati sastanak zemalja regije u Sarajevu krajem svibnja ili početkom lipnja. "Još moramo odrediti konačni datum", rekao je Moratinos.

On nije podrobnije rekao kako planira prevladati organizacijske teškoće koje proizlaze iz spora Srbije i Kosova. Srbija ne želi sudjelovati na konferencijama na kojima je Kosovo predstavljeno kao neovisna država. Moratinos će vjerojatno imati i teškoća u odnosima s predstavnicima Kosova jer je Španjolska jedna od samo pet zemalja EU-a koje nisu priznale Kosovo kao neovisnu državu, navodi njemačka agencija DPA. (hina/metro-portal)

23.03.2010. 00:49:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh