« Zagreb
objavljeno prije 15 godina i 2 mjeseca
cest is d'best

Na Cest is d' Best-u bit će i atraktivnih likovnih instalacija

Međunarodni ulični festival završio jedan od javnih natječaja za sadržaje

Fotografija vijesti
Više o

Cest is d’Best

,

zagreb-info

,

pastelama po pločniku

U sklopu ovogodišnjeg Međunarodnog uličnog festivala Cest is d Best organizirana su dva javna natječaja. Natječaj za likovnu urbanu instalaciju u gradu Zagrebu zatvoren je 15. travnja, a 06. svibnja stručni žiri u kojem djeluje akademska slikarica Marta Crnobrnja, povjesničarka umjetnosti Branka Hlevnjak, akademski slikar Zoran Durbić, povjesničarka umjetnosti Barbara Vujanović, profesorica likovne kulture Dijana Nazor i direktor Festivala Zlatko Petrović odabrao je pet radova koji će svakako biti producirani u sklopu Festivala..

„Misli i poruke koje bismo trebali slušati i izgovarati svaki Dan" je naziv likovna instalacije Anje Planinčić, „Zagreb - Digitalni  portreti"  instalacija je Leonarda Budimlića Majnarića, „Pastelama po pločnicima grada" je instalacija koju potpisuje Mario Vukelić, Maja Beus i Ivanka Beus autorice su instalacije pod nazivom „Pozitivna manipulacija masom: Smijeh kao  lijek", a iz VIL*e designa tri umjetnice, Vlatka Blakšić, Lana Hudina i Ivona Vuletić predstavit će instalaciju „Zagreb-Igre"

„Ukupno je prijavljen 21 rad, čime smo zadovoljni, a još više od broja prijava raduje nas iskazana kreativnost u svim radovima koji su izvanredni primjeri promišljanja likovne urbane kulture. Međunarodni ulični festival - Cest is d Best ne može ih sve prihvatiti, no zahvaljujemo svim autorima koji su se javili na natječaj i čestitamo autorima odabranih prijedloga", izjava je direktora Festivala Zlatka Petrovića - Paje.

„U sklopu Festivala u tijeku je još natječaj pod nazivom 1.  hrvatski  festival zastavica na temu „Ulica i ja". Na natječaj se može prijaviti do 10. svibnja pa zato pozivam sve građane da sa svojom zastavom doprinesu Festivalu i pridruže se likovnom ukrašavanju ulica i trgova u centru Zagreba. Natječajna dokumentacija može se pronači na stranicama Hrvatskog društva likovnih umjetnika; www.hdlu.hr", izjava je voditelja odnosa s javnošću Festivala Zlatana Jaganjca.

08.05.2009. 14:18:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh