« Zagreb
objavljeno prije 15 godina i 2 mjeseca
novi projekti

Gradi se 2000 stanova na klizištu

Tko će izgraditi nadstrešnicu, novi objekt ZET-a, kiosk, ugostiteljski objekt i javni WC na Mihaljevcu?

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Davor Pongračić, CROPIX)
Više o

klizište

,

Kustošija

,

zagreb-info

,

Mullerov breg

Zagrebačko Gradsko poglavarstvo, koje do izbora 17. svibnja djeluje kao "gradska tehnička vlada", danas je utvrdilo šest programa za urbanističko-arhitektonski natječaj, između ostalog, za okretište Mihaljevac, Muellerov breg te dom za starije i nemoćne u Sloboštini.

"Riječ je o projektima koji će pridonjeti razvoju grada i povećanju kvalitete života Zagrepčana", kazala je pročelnica Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj grada Jadranka Veselić Bruvo na konferenciji za novinare nakon sjednice Poglavarstva.

Tako će, dodaje, sadašnje tramvajsko okretište na Mihaljevcu, koje više ne zadovoljava potrebe korisnika, dobiti tramvajsku nadstrešnicu novog dizajna te novi objekt ZET-a, kiosk, ugostiteljski objekt i javni WC, ali i taksi stajalište, kao i 'park and ride' parkiralište, uz očuvanje vizura prema masivu Medvednice i Gračanskog potoka.

Novinari su se zanimali hoće li Muellerov breg na Črnomercu biti previše izgrađen budući da se ondje planira izgradnja više od dvije tisuće stanova, dječji vrtić, škola, športska dvorana i dvorana za kulturne sadržaja, zna li se da je na jednom dijelu utvrđeno i klizište.

Veselić-Bruvo je odgovorila da je riječ o velikom prostoru od 28 hektara primjerenom za planirane sadržaje kao i da bez geotehničke podloge ne bi niti išli u natječaj. "Budući da je na jednom dijelu riječ o zaštićenom krajoliku, sastavni dio programa je i krajobrazna studija", dodala je.

Dom za starije i nemoćne na području Sloboštine, uz Aveniju Većeslava Holjevca, za što će se također provesti arhitektonsko-urbanistički natječaj, moći će primiti 100 korisnika na 3.400 četvornih metara BRP-a.

Pročelnica Veselić-Bruvo najavila je i natječaj za skulptorsko rješenje za spomenik hrvatskim ratnim vojnim invalidima iz Domovinskog rata.

Na Poglavarstvu je prihvaćena lista 24 udruge s područja promicanja ljudskih prava kojima će biti dodijeljena potpora u iznosima od pet do 15 tisuća kuna. (hina/metro-portal)

07.05.2009. 15:41:29
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh