« Zagreb
objavljeno prije 15 godina i 2 mjeseca
izbori

Kregar napao Poglavarstvo, optužuje za sabotažu

Ne žalimo se, ali gradonačelnika smo uhvatili u laži, a laž se u politici ne smije isplatiti.

(Neja Markičević, CROPIX)
Više o

Josip Kregar

,

Gradsko poglavarstvo

,

lokalni izbori

,

predizborna kampanja

,

Gradsko izborno povjerenstvo

,

predizborni skup

Nezavisni kandidat za zagrebačkog gradonačelnika Josip Kregar ocijenio je danas da Gradsko poglavarstvo sabotira izbornu kampanju pa će zato svoj predizborni skup moći održati samo na Cvjetnom trgu, u četvrtak, 13. svibnja, od 18 do 22 sata, ali ne i na Trgu bana Jelačića, kao što je to uobičajeno u predizborno vrijeme.

Prekasno smo dobili odgovor iz Poglavarstva na naš zahtjev za predizborni skup na besplatnoj pozornici na središnjem gradskom trgu, pa je prekratak rok za odobrenje skupa u policiji i dogovor s izvođačima, poručili su danas iz Kregarova predizbornog stožera.

"Ne žalimo se, ali gradonačelnika smo uhvatili u laži, a laž se u politici ne smije isplatiti", istaknuo je danas Josip Kregar na konferenciji za novinare ističući kako im je u Poglavarstvu bilo rečeno da se zahtjevi za terminima za predizborne skupove zaprimaju od 30. travnja, no pokazalo se, dodaje Kregar, da su drugi kandidati to učinili puno ranije i tako ostvarili prednost.

Ocjenjuje neobičnim što na Trgu bana Jelačića neće biti ni HDZ-a i pita se zašto oni ne nalaze razloga za prigovore Gradskom izbornom povjerenstvu koje je na njegov upit izrijekom navelo da je kao nezavisni kandidat stavljen u neravnopravan položaj u odnosu na ostale sudionike u izbornoj utakmici.

"Hrvatska u kojoj je normalno da se kandidati stavljaju u neravnopravan položaj i gdje glasaju 'mrtve duše' ne može se zvati demokratskom", ustvrdio je Kregar ocjenjujući da je očigledno postao metom provokacija i podmetanja kada su istraživanja pokazala da je "opasan konkurent" i mogući pobjednik izbora. (hina/metro-portal)

08.05.2009. 15:26:18
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh