« Zagreb
objavljeno prije 5 godina i 6 mjeseci
SAVJETI

Dodo vet - najbolji izbor za brigu o kućnom ljubimcu

Ako tražite veterinara u kojeg možete imati povjerenja, mi vam možemo preporučiti Dodo vet u Kustošijanskoj 97

Pazite na svoje ljubimce!
Pazite na svoje ljubimce! (Dodo vet)
Više o

Veterinar

,

veterinarska ambulanta

,

Dodo vet

,

Kustošijanska 97

Kućni ljubimci veliko su veselje svojim vlasnicima, no pritom ne treba zaboraviti da su ta, velika i mala, živa bića podložna bolestima i ozljedama baš kao i ljudi

No, kako kaže onaj stari vic - dođe veterinar liječniku i ovaj ga s vrata upita: "Što vas boli?", a veterinar odgovori: "Eee, lako je tako..." - trebamo znati prepoznati kad naš kućni ljubimac ima zdravstvenih problema.

Prva tri signala da nešto nije u redu prilično su jednostavna i vidljiva:

Brzo se zadišu - ako vaši ljubimci plitko dišu nakon intenzivne tjelesne aktivnosti, to nije ništa čudno. Međutim, ukoliko se to dogodi, a da se nisu bavili aktivnošću, može biti znak da vam je ljubimac pod stresom ili ima problema sa srcem, pa biste ih trebali odvesti veterinaru.

Letargični su - ukoliko se ne žele igrati omiljenim igračkama, a umjesto toga se samo izležavaju na svojoj prostirci, mogao bi biti razlog za uzbunu. Takvo ponašanje, naime, ukazuje na probleme sa srcem. Osim toga, neuobičajeno letargično ponašanje vašega ljubimca može ukazivati i na to da su ih napali krpelji ili drugi nametnici.

Ližu samo jedno mjesto - iako se životinje ližu više puta tijekom dana, ako primijetite da opetovano liže samo jedan dio tijela, odvedite ga veterinaru, jer vam na taj način vjerojatno pokazuje da ga nešto jako boli.

U takvim situacijama treba imati spremno rješenje - veterinara u kojeg možete imati povjerenja, a mi vam možemo preporučiti Dodo vet u Kustošijanskoj 97, i to na vlastitom iskustvu (malo čupavo crno redakcijsko veselje zvano Fiona, shoodle/shi-poo od dvije i pol godine).

Dodo vet bavi se svim aspektima zdravlja i dobrobiti vašeg kućnog ljubimca:

Preventivna cijepljenja - štenci i mačići imaju kolostralna antitijela do dobi od oko 3 mjeseca. Njihov nivo počinje padati u dobi između 6 i 8 tjedana, ovisno o cjepnom statusu majke. Upravo u toj dobi štenad prima prvo cjepivo protiv zaraznih bolesti.

Internistički pregledi - u veterinarskoj ambulanti DODO VET vaš će ljubimac dobiti potpunu primarnu veterinarsku njegu kao i niz specijalističkih pregleda poput dermatološkog, oftalmološkog, kardiološkog...

Stomatološki pregledi - zdravlje zuba vrlo je važno u životu kućnih ljubimaca, jer bolesni zubi mogu znatno narušiti kvalitetu života i izazvati oboljenja ne samo na njima samima nego i na drugim organima što može imati za posljedicu i uginuće.

Oftamološki pregledi - važno je znati da li bilo kakva promjena opterećuje oko, jer kroz vrijeme određene promjene mogu ugroziti vid, a potom i oko vašeg kućnog ljubimca. Samo temeljitim i detaljnim veterinarskim pregledom oka možemo ustanoviti prisutnost opasnosti.

Dermatološki pregledi - životinje su, kao i ljudi, podložne različitim kožnim bolestima. To je posebice naglašeno u ljetnim mjesecima kada je u jeku sezona različitih alergija od kojih pati, na žalost, i sve više kućnih ljubimaca.

Kirurški pregledi - osim rutinskih operacija pacijenti će se moći podvrći i složenijim operacijama, što zahtjeva i posebna znanja, ali i svu potrebnu opremu za sigurno vođenje anestezije, te praćenje vitalnih funkcija pacijenata.

Laboratorijske pretrage - većina će se dijagnostičkih postupaka moći napraviti u samoj ambulanti, što uključuje: hematološke i biokemijske analize krvi, određivanje razine hormona i lijekova u krvi, fizikalno-kemijska i bakteriološka analiza urina, pretraga kože...

Naravno, uz sve to možete naručiti i kućni pregled vašeg ljubimca ako ga ne možete sami dovesti, a hitna služba dežurna je 0-24!

Dodo vet je, naravno, i na Facebooku, a njihove internet stranice pronađite OVDJE.

17.09.2018. 09:29:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh