« Ekosfera
objavljeno prije 14 godina
PROMOCIJA POTENCIJALA

Na Bundeku započeo projekt "Lijepa naša Sava"

Projekt će se provoditi tijekom narednih mjesec dana radi promoviranja neiskorištenih savskih potencijala

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Tomislav Serdar/Cropix)
Više o

Bundek

,

australski ovčar

Lijepa naša Sava društveno je odgovorni projekt koji treću godinu zaredom partnerski provode Međunarodna komisija za sliv rijeke Save, Ministarstvo regionalnog razvoja, šumarstva i vodnoga gospodarstva, Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture i Coca-Cola u Hrvatskoj. Projekt su podržale Hrvatske vode, Agencija za plovne puteve, Turistička zajednica Zagreba te tvrtke Hrvatski farmer i Zagrebački holding - podružnica Zrinjevac.

Tajnik Međunarodne komisije za sliv rijeke Save Dejan Komatina podsjetio je da ta organizacija koordinira suradnju četiriju država - Slovenije, Hrvatske, BiH i Srbije u području voda radi postizanja uvjeta za održivi razvoj cijele regije. ''U tom smislu postoji vrlo jasna poveznica s projektom Lijepa naša Sava jer je njegov cilj promocija Save, njezinog potencijala te održivog razvoja'', naglasio je Komatina.

Voditeljica Odsjeka za multilateralu u Ministarstvu regionalnog razvoja, šumarstva i vodnoga gospodarstva Sanja Genzić Jurišević istaknula je da ministarstvo i Hrvatske vode intenzivno rade na projektima svih segmenata vodnoga gospodarstva. ''Sretni smo što već treću godinu organiziramo projekt Lijepa naša Sava koji je već prve godine prepoznat i na međunarodnoj razini i nagrađen Europskom nagradom za izvrsnost. Intenzivne aktivnosti u vodnom gospodarstvu rezultirat će zaštitom i revitalizacijom Save'', najavila je Genzić Jurišević.

Središnje događanje projekta Lijepa naša Sava bit će 31. svibnja u Davoru kod Nove Gradiške, gdje će se promovirati ''savska kravata'', prvi od četiriju jedinstvenih suvenira kontinentalnog turizma koje je Coca-Cola u Hrvatskoj s partnerima osmislila u sklopu projekta.

Zagrepčani su jutros na Bundek imali priliku doći tramvajem s obilježjima projekta Lijepa naša Sava i popratiti spust ponajboljih studenata Sveučilišta u Zagrebu, iz udruge e-STUDENT, koji su dvama kanuima desetercima doplovili Savom od Jankomira do Bundeka. Na savskom sajmu građani su uživali u prženoj ribi i drugim tradicijskim jelima savskoga kraja. Mogli su pogledati nastupe kulturno-umjetničkih društava i izložbu fotografija Život na Savi tijekom stoljeća. Predstavljeni su i tradicijski obrti, zanati i rukotvorine, a među izlagačima bili su i proizvođači zlatoveza, suvenira, tradicijskih nošnji. (hina/metro-portal)

29.05.2010. 16:30:57
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh