Metro-portal.hr

objavljeno 29.05.2010. 16:30:57
PROMOCIJA POTENCIJALA

Na Bundeku započeo projekt "Lijepa naša Sava"

Projekt će se provoditi tijekom narednih mjesec dana radi promoviranja neiskorištenih savskih potencijala

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Tomislav Serdar/Cropix)

Lijepa naša Sava društveno je odgovorni projekt koji treću godinu zaredom partnerski provode Međunarodna komisija za sliv rijeke Save, Ministarstvo regionalnog razvoja, šumarstva i vodnoga gospodarstva, Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture i Coca-Cola u Hrvatskoj. Projekt su podržale Hrvatske vode, Agencija za plovne puteve, Turistička zajednica Zagreba te tvrtke Hrvatski farmer i Zagrebački holding - podružnica Zrinjevac.

Tajnik Međunarodne komisije za sliv rijeke Save Dejan Komatina podsjetio je da ta organizacija koordinira suradnju četiriju država - Slovenije, Hrvatske, BiH i Srbije u području voda radi postizanja uvjeta za održivi razvoj cijele regije. ''U tom smislu postoji vrlo jasna poveznica s projektom Lijepa naša Sava jer je njegov cilj promocija Save, njezinog potencijala te održivog razvoja'', naglasio je Komatina.

Voditeljica Odsjeka za multilateralu u Ministarstvu regionalnog razvoja, šumarstva i vodnoga gospodarstva Sanja Genzić Jurišević istaknula je da ministarstvo i Hrvatske vode intenzivno rade na projektima svih segmenata vodnoga gospodarstva. ''Sretni smo što već treću godinu organiziramo projekt Lijepa naša Sava koji je već prve godine prepoznat i na međunarodnoj razini i nagrađen Europskom nagradom za izvrsnost. Intenzivne aktivnosti u vodnom gospodarstvu rezultirat će zaštitom i revitalizacijom Save'', najavila je Genzić Jurišević.

Središnje događanje projekta Lijepa naša Sava bit će 31. svibnja u Davoru kod Nove Gradiške, gdje će se promovirati ''savska kravata'', prvi od četiriju jedinstvenih suvenira kontinentalnog turizma koje je Coca-Cola u Hrvatskoj s partnerima osmislila u sklopu projekta.

Zagrepčani su jutros na Bundek imali priliku doći tramvajem s obilježjima projekta Lijepa naša Sava i popratiti spust ponajboljih studenata Sveučilišta u Zagrebu, iz udruge e-STUDENT, koji su dvama kanuima desetercima doplovili Savom od Jankomira do Bundeka. Na savskom sajmu građani su uživali u prženoj ribi i drugim tradicijskim jelima savskoga kraja. Mogli su pogledati nastupe kulturno-umjetničkih društava i izložbu fotografija Život na Savi tijekom stoljeća. Predstavljeni su i tradicijski obrti, zanati i rukotvorine, a među izlagačima bili su i proizvođači zlatoveza, suvenira, tradicijskih nošnji. (hina/metro-portal)

29.05.2010. 16:30:57
http://metro-portal.hr/na-bundeku-zapoceo-projekt-lijepa-nasa-sava/41237/