« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 9 godina i 1 mjesec
MA DA?!

Muškarci troše više kalorija pred televizorom

Vjerovali ili ne, sjedeći pred televizorom muškarci troše više kalorija od žena, što ne znači da to trebaju koristiti kao ispriku

Muškarci troše više kalorija sjedeći
Muškarci troše više kalorija sjedeći (Shutterstock)
Više o

žene

,

kalorije

,

muškarci

,

televizor

,

sjedenje

Muškarci sjedeći pred televizorom potroše više nego dvostruko više kalorija od žena, izračunali su britanski znanstvenici - muškarac je na kauču potrošio 640 kalorija, dok je kod žena potrošnja tek 292 kalorije.

Liječnici su mjerili koliko energije potroše parovi tijekom svakodnevnih aktivnosti. Svih ispitanici konzumirale su obroke od 600 kalorija prije nego što im je dodijeljena neka aktivnost poput zajedničkog sjedenja pred televizorom, sat vremena u teretani ili tri sata kućanskih poslova.

>> Zašto muškarci mršave brže od žena >>

Žene troše manje kalorija zbog toga što imaju manju težinu od muškaraca, ali to objašnjava tek dio razlike, kažu stručnjaci. Drugi dio pripisuje se činjenici da muškarci raspolažu s više mišićne mase koja je puno veći potrošač energije od ostaloga tkiva.

>> Žene troše više kalorija na treninzima >>

Utvrđeno je i da se tijekom prijepodneva provedenog u kućanskim poslovima potroši kalorija koliko i u sat vremena iscrpljujućeg vježbanja u teretani.

Muškarac koji je vježbao sat u teretani potrošio je 834 kalorije a žena 729 kalorija. Istodobno par koji je proveo prijepodne pospremajući kuću potrošio je sličnu količinu energije - muškarac 862 kalorije a žena 629 kalorije.

>> Koliko kalorija gubimo kućanskim poslovima >>

Stručnjaci ističu da to pokazuje da umjerene dugotrajne aktivnosti igraju puno važniju ulogu u životu u pogledu potrošnje kalorija nego što se vjeruje.

18.03.2015. 09:11:24
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh