« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 9 godina i 2 mjeseca
MLJAC

Jogurt smanjuje tjeskobu i poboljšava odluke

Jogurt nam pomaže i kad smo neodlučni, jer učinkovito potiče moždane impulse koji su zaduženi za donošenje odluka

Jogurt je višestruko koristan
Jogurt je višestruko koristan (Arhiva)
Više o

tjeskoba

,

jogurt

,

probiotici

,

donošenje odluka

Jogurt obično promatramo kao dodatak obroku koji će nam pomoći s probavom, rijetki znaju da može učinkovito sniziti visoku temperaturu, a najnovije je istraživanje pokazalo da izuzetno povoljno utječe na živčani sustav.

Naime, probiotici u jogurtu sjajno djeluju na moždane funkcije koje kontroliraju raspoloženje, tako da će smanjiti aktivnosti u mozgu koje su povezane s emocionalnom patnjom i osjećajem tjeskobe.

>> Jogurt je čudesno korisna namirnica >>

Tako je dokazano da će jogurt smanjiti mogućnost razvoja depresije, a kod onih koji već imaju depresiju umanjit će simptome depresije, naročito u slučajevima kad je bolest u svom blažem obliku. Pozitivne učinke jogurta na depresiju znanstvenici su registrirali kod osoba koje su konzumirale jogurt s probioticima dva puta dnevno već nakon mjesec dana. 

Uz to, jogurt nam pomaže i kad smo neodlučni, jer učinkovito potiče moždane impulse koji su zaduženi za donošenje odluka, tako da se dileme u shopping centrima mogu riješiti u trenu - svratite u trgovinu, kupite čašu jogurta i popijte je naiskap.

>> Jogurt - za što je sve dobar >>

Kako uz to probiotička terapija blagotvorno djeluje na organizam jačanjem imuniteta, boljom probavom i lakšim skidanjem viška kilograma, potrudite se da vam jogurt s probioticima bude svakoga dana na stolu.

17.03.2015. 18:18:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh