« Muškarci
objavljeno prije 9 godina i 10 mjeseci
HE HE

Muškarci stalno misle o seksu, ali i o hrani

Muškarci gotovo jednaku količinu vremena provode razmišljajući o hrani i seksu, dvostruko više nego žene

Seks, hrana i spavanje su najčešće na pameti muškaraca
Seks, hrana i spavanje su najčešće na pameti muškaraca (Shutterstock)
Više o

žene

,

istraživanje

,

muškarci

,

razmišljanje o seksu

,

razmišljanje o hrani

,

muški mozak

,

ženski mozak

Do sada se mislilo da je seks jedina stvar na pameti prosječnog muškarca, no ipak nije baš tako. "Mladi ljudi ne razmišljaju o seksu baš tako često kao što se misli, svakih sedam sekundi, dapače istina je vrlo daleko od toga, a razlika između spolova je bitno manja nego što se vjerovalo", kaže Terri Fisher, profesor psihologije na Sveučilitu Ohio State i voiteljica istraživanja.

Angažirala je 163 djevojke i 120 mladića sa sveučilišta, starih između 18 i 25 godina za istraživanje koje je trajalo tjedan dana. Sudionike su zamolili da pritisnu gumb na maloj plastičnoj spravici svaki puta kad bi pomislili na seks u bilo kojem obliku. Dvije su kontrolne grupe bilježile razmišljanja o hrani i spavanju.

>> Što muškarci zapravo misle o braku >>

Ispalo je da muškarci o seksu razmišljaju 19 puta dnevno, a o spavanju 18 puta. To je skoro dvostruko više nego što žene razmišljaju o seksu, no muškarci jednako puno razmišljaju i o hrani i spavanju. Oba spola ispitanika bili su vrlo zainteresirani za rezultate istraživanja.

>> Muškarci koji razmišljaju kao žene uspješniji su u poslu >>

Uglavnom, muškarci žele više seksa u mlađim godinama, a treba im i više hrane, što bi mogli biti razlozi zašto tako često razmišljaju o tome. No, i dalje ostaje nejasno zašto toliko često razmišljaju o spavanju, kaže Fisher.

"Zapravo nema jasnoga razloga zbog čega bi naše društvo trebalo vjerovati da muškarci razmišljaju o seksu nemjerljivo više nego žene", zaključuje Fisher.

Piše: Karin Wasteson
20.07.2014. 20:08:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh