« Muškarci
objavljeno prije 7 godina i 7 mjeseci
IMA I TOGA

Muškarci koji ne žele biti sa ženama?

Oni su članovi zajednice 'Muškarci koji idu svojim putem' (Men Going Their Own Way - MGTOW), vjeruju da su muškarci uvijek žrtve u odnosu sa ženama i imaju problem s feminizmom

MGTOW iliti društvo mrzitelja žena
MGTOW iliti društvo mrzitelja žena (MGTOW)
Više o

žene

,

muškarci

,

MGTOW

Muškarci vole žene, štoviše, obožavaju ih - osim ekipe okupljene u zajednici Men Going Their Own Way iliti MGTOW koji su se zakleli da više nikad u životu neće biti sa ženama?!

Gotovo dva desetljeća nakon pojave MGTOW-a, postoje deseci tisuća ljudi koji su se priključili ovoj neobičnoj zajednici, u kojoj se svi drže pravila da zaobilaze žene i da se ne upuštaju bilo u kakve odnose s njima.

Primjerice, samo preko Reddita oko 15.000 korisnika pretplaćeno je na stranicu MGTOW čiji moto glasi "Ići svojim putem i samostalno graditi svoj uspjeh". Iako mrze žene, članovi ove zajednice ne prihvaćaju homoseksualnost kao spolnu orjentaciju.

Ako se pogledaju komentari objavljeni na Redditu, jasno je i laiku da je riječ o duboko frustriranim ljudima. Oni su, velika većina njih, razočarani vezama pa se i rasprave vode u tom smjeru, čak i do poticanja drugih da napuste svoje partnerice. No, raspravlja se i opravdanosti korištanja usluga prostitutki, pa do analize popularnih pjesama u kojima se 'seciraju' elementi feminizma.

Neki nikad nisu imali seksualni odnos sa ženom

U nekim postovima jedan od korisnika je napisao da "su orgazmi kod žena često lažni, jer tako čine muškarce odanijima". Ima i onih mrzitelja žena koji su uključeni u ovu grupu, a da uopće nemaju seksualna iskustva iz veza - neki od korisnika ponosno izjavljuju da su još uvijek nevini.

"Želim seks i društvo, ali ne da mi se truditi i raditi na tome", napisao je još jedan korisnik na forumu web stranice MGTOW, najvećem okupljalištu ove zajednice.

Uzori - Tesla, Beethoven i Isus Krist

Članovi MGTOW-a imaju prilično jasna očekivanja za sebe i svijet koji ih okružuje, a ono što ih spaja su protumjere prema feminizmu. Naime, mišljenja su da ženska prava direktno u nepovoljan položaj stavljaju muškarace.

Stvarni korijeni nastajanja MGTOW-a nisu sasvim jasni niti postoji mišljenje stručnjaka o ovom fenomenu.

Zanimljivo je da su na svojoj službenoj web stranici naveli neke od svojih idola, uzora iz povijesti među kojima su Arthur Schopenhauer, Nikola Tesla, Ludwig van Beethoven, Galileo Galilei - i čak Isusa Krist.

Ako brijete na slične stvari, evo i njihove službene stranice MGTOW.

28.09.2016. 20:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh