« Seks
objavljeno prije 11 godina i 10 mjeseci
SEKSSSS

Muškarci i žene ne mogu biti prijatelji

Muškarci prije ili kasnije u takvom odnosu razviju seksualnu privlačnost prema prijateljici, dok žene nemaju problema s platonskim vezama

Prije ili kasnije muškarci će poželjeti seks
Prije ili kasnije muškarci će poželjeti seks (Dreamstime)
Više o

žene

,

seks

,

muškarci

,

privlačnost

,

prijateljstvo

,

platonski odnos

Legendarna rečenica iz filma Kad je Harry sreo Sally, muškarci i žene ne mogu biti prijatelji jer se seks uvijek nađe na njihovm putu je potpuno točna, kažu znanstvenici. Naime, muškarci prije ili kasnije u takvom odnosu razviju seksualnu privlačnost prema prijateljici, dok žene nemaju problema s platonskim vezama. 

Bez obzira na sva dostignuća modernog života i zajedničko sudjelovanje žena i muškaraca u svim aspektima života, instikti za parenje kod muškaraca redovito prorade i upropaste prijateljski odnos. 

U istraživanju su parovi trebali ocijeniti svoje sklonosti prema prijatelju ili prijateljici, a muškarci su redom priznavali da im se prijateljice sviđaju i da žele izaći s njima na spoj. Pritom su živjeli u zabludi, misleći da njihove prijateljice imaju iste ideje. 

Ženama su njihovi prijatelji bili privlačni, no ideja o podizanju veze do seksualnih odnosa dolazila je u obzir jedino ako su oboje slobodni, a zauzeti muškarci bili su manje privlačni od slobodnih. 

26.07.2012. 15:25:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
 1. avatar
  Marija F
  26.07.2012. 16:17
  ˝znanstvenici˝ ˝istraživanja˝
  Pa dajte ljudi, tko vam piše te tekstove?
 2. avatar
  urbanjungle
  26.07.2012. 20:20
  Istina. Drage moje žene, vaši "prijatelji" ukoliko nisu gay samo čekaju vaš slabi trenutak. Jer zašto bi se inače družili sa vama ukoliko to nije druženje parova, jer vas ionako ne razmijemo baš jako. Ipak smo mi sa Venere.
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh