Metro-portal.hr

objavljeno 26.07.2012. 15:25:00
SEKSSSS

Muškarci i žene ne mogu biti prijatelji

Muškarci prije ili kasnije u takvom odnosu razviju seksualnu privlačnost prema prijateljici, dok žene nemaju problema s platonskim vezama

Prije ili kasnije muškarci će poželjeti seks
Prije ili kasnije muškarci će poželjeti seks (Dreamstime)

Legendarna rečenica iz filma Kad je Harry sreo Sally, muškarci i žene ne mogu biti prijatelji jer se seks uvijek nađe na njihovm putu je potpuno točna, kažu znanstvenici. Naime, muškarci prije ili kasnije u takvom odnosu razviju seksualnu privlačnost prema prijateljici, dok žene nemaju problema s platonskim vezama. 

Bez obzira na sva dostignuća modernog života i zajedničko sudjelovanje žena i muškaraca u svim aspektima života, instikti za parenje kod muškaraca redovito prorade i upropaste prijateljski odnos. 

U istraživanju su parovi trebali ocijeniti svoje sklonosti prema prijatelju ili prijateljici, a muškarci su redom priznavali da im se prijateljice sviđaju i da žele izaći s njima na spoj. Pritom su živjeli u zabludi, misleći da njihove prijateljice imaju iste ideje. 

Ženama su njihovi prijatelji bili privlačni, no ideja o podizanju veze do seksualnih odnosa dolazila je u obzir jedino ako su oboje slobodni, a zauzeti muškarci bili su manje privlačni od slobodnih. 

26.07.2012. 15:25:00
http://metro-portal.hr/muskarci-i-zene-ne-mogu-biti-prijatelji/72876/