« Seks
objavljeno prije 11 godina i 11 mjeseci
KIDS

Jak utjecaj filmova na seksualni život tinejdžera

Neupitna je povezanost između ranije seksualne aktivnosti tinejdžera i filmova punih seksa, uz razvijanje nezdravih seksualnih navika

Nemojte dozvoliti da vam filmovi odgajaju djecu
Nemojte dozvoliti da vam filmovi odgajaju djecu (Arhiva)
Više o

tinejdžeri

,

seks

,

kondomi

,

prvi seks

Da djeca iz raznoraznih filmova uče stvari koje ne bi trebala, znamo i sami, no istraživanje koje je provelo Sveučilište u Dartmouthu trebalo bi definitivno zabrinuti svakoga. Naime, u studiji je sudjelovalo preko 1.200 ispitanika u dvije faze. 

Prvo su u dobi između 12 i 14 godina odgovarali na pitanja o filmovima koje su gledali, a među 700 naslova bili su i Američka pita, American Beauty i još dosta sličnih, a nakon šest godina su se vratili kako bi odgovorili na pitanja o svom seksualnom životu.

Voditelj ispitivanja Ross O'Hara kaže da je razvidna povezanost između ranog seksualnog razvoja i izloženosti seksu u filmovima. Ispitanici koji su gledali filmove pune seksualnih scena ranije su počinjali svoj seksualni život, češće su mijenjali partnere i vrlo rijetko koristili kondome.

Kako se u filmovima kondomi vrlo rijetko spominju, a gotovo nikad ne koriste u scenama seksa, nije ni čudo da mladi misle da to zapravo nije niti potrebno. 

Preporuka grupe istraživača je zapravo zdravorazumski savjet: razgovarajte s djecom, objasnite im da je seks na filmu različit od onoga u stvarnom životu i pokušajte utjecati na njihove seksualne navike. Bolje se i malo blamirati pred djecom nego prepustiti da ih odgajaju hollywoodski filmovi ...

24.07.2012. 17:17:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh