« Kazalište
objavljeno prije 3 godine i 7 mjeseci
PREDSTAVE

Muškarci.hr - novi hit na Sceni Vidra

Umjetnička organizacija Teatroman u partnerstvu sa Satiričkim kazalištem Kerempuh pripremila je i muški odgovor na ženska pitanja prema tekstu Teatromana

Muški odgovor u Vidri
Muški odgovor u Vidri (Kazalište Kerempuh)
Više o

predstava

,

Kazalište Kerempuh

,

scena Vidra

,

muškarci.hr

Umjetnička organizacija Teatroman i Satiričko kazalište ˝Kerempuh˝ 5. veljače 2017. u 20 sati najavljuju premijeru predstave MUŠKARCI.HR u režiji Marija Kovača na Sceni Vidra u Draškovićevoj 80.

Nakon nevjerojatnog uspjeha predstave 5žena.com u režiji Renea Bitorajca, koja je u samo dvije sezone došla do respektabilnih 40 tisuća gledatelja, Umjetnička organizacija Teatroman u partnerstvu sa Satiričkim kazalištem Kerempuh pripremila je i muški odgovor na ženska pitanja prema tekstu Teatromana. Nesumnjivi kazališni hit MUŠKARCI.HR zasigurno će osvojiti publiku oba spola.

muškarci.hr i sami su najavili predstavu:

Naš odgovor njima

Potaknuti predstavom 5žena.com, a pozivajući se na Zakon o ravnopravnosti spolova  članak 16, stavak 2.  (Zabranjeno je javno prikazivanje i predstavljanje muškaraca na uvredljiv, omalovažavajući ili ponižavajući način) smatramo svojom obavezom istupiti javno.

Izražavamo svoje čuđenje da mediji, rukovodeći se istim Zakonom članak 16. stavak 1, nisu smatrali svojom obavezom tijekom već tri godine zaštiti nas od objeda kojima obiluje gore navedena ženska predstava koje naziv više nećemo spominjati jer joj ne želimo raditi reklamu.

Nastup pet žena očit je primjer uznemiravanja s ciljem povrede muškog dostojanstva, poniženja i vrijeđanja te stvaranja neugode kod muškaraca u okvirima uže i šire društvene zajednice, a bojimo se i globalno. Ta predstava obiluje neistinama koje imaju jedino za cilj prikazati muškarce u negativnom smislu.

Zato smo nas četvorica odlučili predstavom reći pravu istinu o ženama, ali prije svega o nama samima, jer nam nije strano biti samokritičnima, i to: realno, logično, objektivno i argumentirano.

Svojim dolaskom na našu predstavu, bez obzira kojeg ste spola, pokazat ćete da zagovarate ravnopravnost spolova i razumijete i uvažavate razlike između muškaraca i žena koje naše živote čine dinamičnim i lijepim.

Nama muškarcima kod žena je važna samo jedna stvar ... ljubav.

Muškarci.hr

INFO O PREDSTAVI

 Teatroman

muškarci.hr

Redatelj: Mario Kovač                                             

Asistent redatelja: Roman Šušković-Stipanović

Kostimografkinja: Doris Kristić                        

Oblikovanje svjetla: Marino Frankola                                 

Glazba: Tomislav Babić                                           

Fotograf: Ivan Posavec                                                                                  

Grafičko oblikovanje: Mario Jurjević

Igraju: Goran Grgić, Boris Svrtan, Filip Detelić / Andrej Dojkić, Amar Bukvić /Živko Anočić

Vođeni redateljem Mariom Kovačem, glumci Goran Grgić, Boris Svrtan, Filip Detelić u alternaciji s Andrejom Dojkićem i Amar Bukvić u alternaciji sa Živkom Anočićem ne samo da će dati odgovor ženama, nego će kroz brojne duhovite primjere iz svakodnevnog života progovoriti o svojim frustracijama izazvanim ženskim ponašanjem prema njima. Igrajući Muškarce.hr temeljene na brojnim stereotipima, glumci će hrabro prokazati licemjerje u svakodnevnom i sveopćem propagiranju brisanja razlika između muškaraca i žena. Za muškarce u našoj predstavi one su poželjne i kad izazivaju osjećaje neugode, a još više, kad za posljedicu imaju osjećaj ugode. Braneći se od stereotipa o muškarcima, glumci će svoje komplekse braniti obrambenim mehanizmima racionalizacije i projekcije (na žene, naravno). Stereotipe kao teme predstave nije potrebno nabrajati, dovoljno je reći da će ih većina biti pokazana u predstavi. Od muškaraca.hr gledatelji će dobiti upravo ono što očekuju: večernji bijeg od svakodnevnih problema, opuštanje, smijeh i vrhunsku kazališnu zabavu.

Predstavu možete pogledati u "Vidri" (Draškovićeva 80)  4., 12., 17. i 25. veljače 2017. u 20 sati.

Informacije i rezervacije na tel. 48 10 111.

30.01.2017. 13:30:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh