« Muškarci
objavljeno prije 10 godina i 6 mjeseci
WTF?!

Muškarci ćelave i zbog gravitacije?!

S godinama se smanjuje razina testosterona i stanjuje se sloj potkožne masti na vlasištu, što povećava pritisak na folikule koji s vremenom postaju sve manji

I gravitacija se urotila protiv muškaraca
I gravitacija se urotila protiv muškaraca (Arhiva)
Više o

ćelavost

,

lijek za ćelavost

,

gravitacija

,

lijek protiv ćelavosti

,

ćelavljenje

Ćelavljenje je problem velikog broja muškaraca na svijetu, a najnovija teorija koju su estetski kirurzi objavili u časopisu Plastic and Reconstructive Surgery dala je prilično čudnu ideju o čemu se tu zapravo radi.

Naime, stanoviti estetski kirurg iz Ankare vjeruje da je jedan od glavnih uzroka ćelavljenja gravitacija, koja vuče kožu vlasišta prema dolje. Prema njegovoj teoriji, mladi muškarci imaju dovoljno masnog tkiva ispod kože što dovoljno hidratizira vlasište i ne stvara pritisak na folikule.

S godinama se smanjuje razina testosterona i stanjuje se sloj potkožne masti na vlasištu, što povećava pritisak na folikule koji s vremenom postaju sve manji i kosa počinje progresivno otpadati. 

Kao potvrdu svoje teorije vidi činjenicu da se gubitak kose događa upravo na vrhu glave gdje je najveći pritisak na folikule zbog utjecaja gravitacije, a varijacije u obliku ćelavih mjesta na glavi pripisuje različitim oblicima lubanje. 

A zašto se ne gubi kosa oko ušiju? Smatra da uši smanjuju utjecaj gravitacije ... 

03.12.2013. 11:25:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh