« Muškarci
objavljeno prije 9 godina i 10 mjeseci
PROMJENE

Muškarci će prvi reći volim te

Prijašnja su istraživanja uvijek tvrdila da su žene otvorenije u izražavanju osjećaja i da se prve zaljubljuju

Muškarci izjavljuju ljubav prvi
Muškarci izjavljuju ljubav prvi (Shutterstock)
Više o

ljubav

,

žene

,

zaljubljenost

,

muškarci

,

'Volim te'

,

izjava ljubavi

Prema zadnjem istraživanju provedenom na Pennsylvania State University, žene su ipak bitno opreznije pri izražavanju stvarnih osjećaja u ljubavnim vezama. Istraživanje objavljeno u Journal of Social Psychology pokazalo je da će se muškarci češće zaljubiti već nakon par tjedana, dok ženama treba par mjeseci.

Jednako tako, puno veći broj muškaraca će izjaviti ljubav svojim partnericama prije njih. Žene su ispale pragmatičniji spol, koji zadržava hladnu glavu i odvagne cijelu situaciju prije izjavljivanja ljubavi. Do sada se smatralo da je ženski spol manje racionalan u tim stvarima, jer imaju veći kapacitet obrađivanja emocionalnih iskustava, no ispalo je da je upravo obrnuto.

Naravno, istraživanje je pokazalo i da muškarci prvi požele seks s novom partnericom, najdulje nakon par tjedana, dok su žene ispale stidljivije i trebalo im je par mjeseci da dođu do te razine u novoj vezi.

Ipak, ovakvi su stavovi karakteristični za mlađe generacije, u kojima su muškarci osjetljiviji i lakše se izražavaju, dok starije generacije i dalje smatraju da je prilična sramota izjaviti ljubav ženi prije nego što ona to napravi. Zadnjih 50 godina seksualne revolucije očito je napravilo svoje.

04.07.2014. 21:31:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh