« Život
objavljeno prije 8 godina i 11 mjeseci
MA DA?!

Muškarce stres - ne deblja

Žene se mogu tužiti na prirodnu nepravdu u još jednom slučaju - pokazalo se da stres, koji muškarci i inače bolje podnose, nema veze s kilažom jačeg spola

Stres nema veze s debljinom, no samo muškaraca
Stres nema veze s debljinom, no samo muškaraca (Arhiva)
Više o

muškarci

,

stres

,

debljanje

,

višak kilograma

Žene i muškarci razlikuju se u mnogim stvarima, a obično su muškarci ti koji bi trebali biti zavidni, no postoji jedna stvar u kojoj su uvjerljivo u prednosti pred ljepšim spolom - stres i njegove posljedice.

Poznato je da muškarci podnose stres puno bolje od žena, iako nisu skloni pokazivanju emocija, a uz to lakše mršave zbog veće količine mišića

Kad se te dvije stvari spoje, dolazi do prave pravcate nepravde - stres nema značajan utjecaj na izglede za nakupljanje suvišnih kilograma kod muškaraca, objavili su znanstvenici sa Sveučilišta Michigan State u stručnom časopisu Social Science & Medicine.

Kod žena je situacija upravo suprotna - stres je imao važnu ulogu za povećanje rizika za pretilost kod žena, posebice ako je bila riječ o stresu doživljenom prije 16. godine života.

Sudionici istraživanja su bili praćeni 15 godina.

Znanstvenici tvrde da je razlog u tomu što su žene sklonije većoj konzumaciji hrane nakon izloženosti stresu, za razliku od muškaraca koji se u većem broju slučajeva povlače u sebe ili se okreću alkoholu.

Što reći osim - stvarno nepravda!

09.07.2015. 18:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh