« Znanost
objavljeno prije 10 godina i 8 mjeseci
VJEROVALI ILI NE

Muškarac ste i želite smršaviti? Klonite se svoje djevojke

Znanstvenici su zaključili kako muškarci dvostruko efikasnije gube kilograme tjelovježbom kad u blizini nema žena

Fotografija vijesti
Više o

dijeta

,

tjelovježba

,

mršavljenje

,

kako smršaviti

,

gubitak kilograma

Prije negoli počnete na nas bacati drvlje i kamenje zbog ovakvog savjeta iz naslova, dopustite da vam objasnimo o čemu se točno radi.

Nimalo ne sumnjamo da, ukoliko vaš muškarac ima problema s viškom kilograma i pokušava smršaviti, u vama ima moralnu i svaku drugu podršku. Nažalost, upravo je ta podrška istovremeno i pravi uteg njegovom mršavljenju, pokazala je velika britanska studija.

Znanstvenici su zaključili kako muškarci dvostruko efikasnije gube kilograme tjelovježbom kad u blizini nema žena, a to se posebice primjećuje kod raznoraznih kolektivnih sportova i aktivnosti.

Naime, pokazalo se da isključivo muško društvo djeluje motivirajuće na muškarce, potičući ih da vježbaju dulje i napornije, jer potiče zajedništvo i kompetitivnost. S druge strane, muškarci koji pohađaju satove tjelovježbe na kojima se nalaze i žene prosječno gube čak dvostruko manje kilograma za isto vremensko razdoblje.

„Većina ispitanika rekla je kako im aktivnosti u kojima sudjeluje i puno žena naprosto nisu jednako motivirajuće", rekla Zoe Hellman, jedna od šefica u tvrtki Weight Watchers, koja je financirala istraživanje. Tvrtka zbog ovih novih saznanja razmatra i pokretanje isključivo muških grupa, kako bi se postigli bolji rezultati.

Zanimljivo, muškarci imaju veće šanse od žena da imaju prekomjernu tjelesnu težinu, dok je situacija kod pretilosti obrnuta.

09.05.2012. 10:29:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
 1. avatar
  urbanjungle
  09.05.2012. 10:55
  tipična gay propaganda
 2. avatar
  Matija
  28.02.2014. 16:52
  jedva čekam kad ću zmršaviti
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh