« Muškarci
objavljeno prije 1 godinu i 4 mjeseca
EH, DA ...

Muška navika koja stvarno ubija žene

Testosteron povećava njihov osjećaj samouvjerenosti što ih također ometa u tome da realno prosude određenu situaciji

Ovaaj, gdje sam?
Ovaaj, gdje sam? (Arhiva)
Više o

muškarci

,

vožnja

,

snalaženje

Muškarci izluđuju žene raznim stvarima, ali ova situacija koja se događa vrlo često uvjerljivo drži prvo mjesto, pokazala su istraživanja.

Situacija je sljedeća: s partnerom ste se zaputili na neku destinaciju i njemu prepustili volan. U jednom trenutku oboje shvaćate da ste se izgubili. Dok je vama u potpunosti jasno da trebate stati i pitati za pravi smjer, vaš partner ni ne pomišlja na to nego vozi dalje iako zapravo nema pojma kamo ide što vas samo još više udaljava od željene destinacije.

Upravo ova muška navika odbijanja traženja pomoći u takvim situacijama žene dovodi do ludila. Jeste li se ikada zapitali zbog čega su toliko tvrdoglavi da bi zatražili nečiju pomoć?

Znanost ima objašnjenje za njihovu naviku.

Istraživanje koje su zajedno proveli Kalifornijski tehnološki institut, sveučilište Western i laboratorij ZRT pokazalo je da muškarci slijepo slijede svoje instinkte i vrlo rijetko ih preispituju.

Muškarcima je u opisanim situacijama zbog povećane razine testosterona smanjena sposobnost kognitivne refleksije pa se ne oslanjaju na razum nego na instinkte koji su često pogrešni.

Testosteron također povećava njihov osjećaj samouvjerenosti što ih također ometa u tome da realno prosude određenu situaciji.

Sve u svemu - oprostite mu ili uzmite volan u ruke, druge nema...

19.05.2017. 20:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh