« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 8 godina i 5 mjeseci
ODLIČNO!

Mršavljenje bez dijete nakon blagdana

Blagdani su prošli, ostao je pokoji kilogram viška, no niti slučajno nemojte odmah pomišljati na dijetu - bit će dovoljno ubaciti ove namirnice u prehranu

Cimet odlično regulira razine inzulina
Cimet odlično regulira razine inzulina (DeviantArt)
Više o

dijeta

,

mršavljenje

,

cimet

,

cjelovite žitarice

,

jednodnevna dijeta

,

banane

,

mršavljenje bez dijete

,

mahunarke

Mršavljenje bez dijete većini se čini kao nemoguća misija, no to zapravo nije tako - potrebno je samo pažljivo odabrati namirnice koje će vam pokrenuti metabolizam, zasititi vas i dati potrebne nutrijente uz smanjeni unos kalorija.

To možda zvuči kao dijeta, no ne radi se o posebnom režimu prehrane, već o kombiniranju namirnica potrebnih karakteristika, pa evo što vam predlažemo

Banane - pune su kalija koji će ukloniti višak vode iz organizma, energiju će dati prirodni šećeri fruktoza, glukoza i saharoza, a vlakna će dati osjećaj sitosti i ubrzati metabolizam.

Cimet - odličan regulator razina šećera u krvi uobičajen je blagdanski začin, no treba ga koristiti cijele godine (i ne samo u kolačima). 

Mahunarke - koju god odaberete, nakon nje ćete biti siti barem četiri sata zbog velike količine proteina, niskog glikemijskog indeksa i vlakana. Uz to su pune minerala, pa će nam ukloniti osjećaj gladi i ubrzati metabolizam.

Zeleni čaj - barem tri šalice dnevno napravit će golem posao, jer će katehin iz zelenog čaja ubrzati izgaranje kalorija i masti za čak 40 posto.

Cjelovite žitarice - neizostavan dio doručka (uz proteine), pune vlakana koja će smanjiti osjećaj gladi, regulirati razinu šećera u krvi i održati vas sitim satima.

Ukratko, male promjene u prehrani donijet će kod većine puno bolje učinke od klasičnih dijeta, a izbjeći ćete i najveću zamku dijeta - osjećaj gladi. 

05.01.2016. 09:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh