« Lifestyle GASTRO
objavljeno prije 1 godinu i 8 mjeseci
DORUČAK

Mogu li se palačinke podgrijavati?

Premda su najfiniji topli, kad se tek pripremljeni tope u ustima, i palačinke i vafle možete spremiti, ako napravite preveliku količinu, i jesti naknadno

Ukusan doručak
Ukusan doručak (Arhiva)
Više o

palačinke

,

vafli

,

podgrijavanje hrane

I vafli i palačinke mogu se smznuti i pojesti u roku od nekoliko tjedana. Naravno, nije lako nakon odmrzavanja ponovno dobiti onaj okus i teskturu, no nije ni nemoguće. 

Evo par dobrih savjeta!

Podgrijavanje u grill tosteru - grill toster je najbolji izbor za podgrijavanje palačinki i vafla ako nemate velike količine. Ako primjerice samo djeci podgrijavate nekoliko komada za doručak, ovako će biti najbrže gotove. Postavite po jednu palačinku ili vafl sa svake strane grill tostera i grijte na srednje jakoj temperaturi. Palačinke, odnosno vafle prije ovoga ne treba odrmzavati.

Podgrijavanje u mikrovanoj pećnici - ovo je odlična metoda za podrgijavanje nekoliko palačinki istovremeno. Stavite palačinke ili vafle jedno na drugo na tanjur i grijte minutu do dvije, piše Cookist.

Podgrijavanje u pećnici - ako morate zagrijati veću količinu palačinku, bilo za cijelu obitelj ili zabavu, obična pećnica je najbolji izbor. Zagrijte pećnicu unaprijed na 180°C te ubacite palačinke i vafle zajedno s papirom za pečenje i podlogom. Naravno, ako su spremljeni u plastičnoj posudi, prvo zamijenite posudu i uzmite onu koja smije u pećnicu. Sve zajedno pokrijte s aluminijskom folijom. Pecite otprilike 15 minuta ili dok se skroz ne zagrije.

I tako ćete ujutro imati sjajan doručak!

23.08.2022. 09:01:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    23.08.2022. 11:50
    Palacinke s slagom
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh