« Lifestlye MODA&STIL
objavljeno prije 10 godina i 7 mjeseci
KAKO?

Modni trikovi za žene u četrdesetim

Što i kako obući da bude u skladu s godinama, a ipak dovoljno lepršavo i mladenački, kakav bi vam trebao biti i stav

Što treba, a što ne? :)
Što treba, a što ne? :) (Shutterstock)
Više o

moda

,

žene

,

savjeti

,

četrdesete

Svaka dob nosi neka ograničenja u odijevanju koja, ako prekršimo, upadaju u oko i najednom postajemo meta zlobnih komentara. Kako bi to izbjegle žene u četrdesetima, evo što i kako smiju, a što ne odjenuti.

Za početak, nemojte se oblačiti da izgledate premlado, pa pokušajte ne krasti odjeću iz ormara starije kćeri ili kupovati odjeću na odjelima za tinejdžere, jer ćete takvim odjevnim predmetima pobuditi samo negativnu pažnju. U četrdesetima se od žena očekuje oblačenje s ukusom, uz dozvoljenu malu dozu otkačenosti.

Jednako tako, nemojte na sebe stavljati odjeću koja će od vas napraviti gospođu u zlatnim godinama, jer ste za to definitivno premladi. Pokušajte naći zlatnu sredinu između mladalačke lepršavosti i ozbiljnosti zrelih godina.

Naravno, ovo se odnosi i na boje, jer u današnjim je trgovinama lako pronaći komade odjeće koji bi vam odgovarali krojem, no boja bi bila primjerenija za neku drugu dob.

Do četrdesete ste vjerojatno već razvili neki svoj stil oblačenja, a bilo bi najbolje kad bi težio jednostavnosti uz neke detalje koji će pokazati sofisticiranost dobi u kojoj se nalazite.

I, naravno, bacite iz ormara sve one komade odjeće koji tamo stoje dvadesetak godina i svakog ih proljeća pokušavate iznova navući na sebe. Tijelo se neumitno mijenja s godinama i rijetki mogu tako dugo nositi iste stvari, ma kako bezvremenske one krojem bile.

15.10.2013. 18:21:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh