« Lifestlye MODA&STIL
objavljeno prije 13 godina i 4 mjeseca
LEKCIJA BR. 1

Mala škola šminkanja - u deset nastavaka od početnika do make-up znalca

Naša suradnica Tina Jesenković u deset će vam nastavaka prenijeti tajne svoga zanata - naučite se šminkati i bit ćete spremni zasjati u svakom trenutku

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Ambro/freedigitalphotos.net)
Više o

šminka

,

šminkanje

,

make up

,

škola šminkanja

,

Tina Jesenković

,

priprema kože

,

šminkanje očiju

,

savršen make-up

,

Kimijan Beauty & Make up Studio

,

Kimijan

U današnje vrijeme brze i stresne svakodnevice sve manje vremena posvećujemo sebi. Budimo se ujutro i odmah krećemo u organizaciju dana: jurnjava oko djece,  posao, smišljanje što za ručak i slično.

Jedva da se stignemo obući, počešljati, doručak se naravno preskače, eventualno stavljamo kremu na lice. A šminka? Šminka nam uopće ne pada na pamet. Pa tko bi još imao vremena za to!

Imamo plan kojim vam želimo pomoći i pokazati  kako u tu jutarnju strku i zbrku u samo pet minuta unijeti malo glamura. Pokazat ću vam kako u 10 jednostavnih koraka doći do savršenog make upa. Ako svako jutro aplicirate samo 3 koraka od tih 10 već ste na dobrom putu.

Cilj nam je kreirati prirodan izgled šminke i istaknuti ono što je najbolje na licu. Jer lijep i pravilno nanesen make up je alat koji omogućava svakoj ženi da naglasi svoju unutrašnju ljepotu i potakne samopouzdanje.

Pokazat ću vam kako jednostavnom jasnom tehnikom, pravim alatom i proizvodima stvoriti čist i prirodan izgled vašeg make up-a.

Pa krenimo redom.

1. Korak

PRIPREMA KOŽE ( PREPARATIVNA KOZMETIKA)

Često se zanemaruje važnost dobre pripreme kože za aplikaciju šminke. Pravilna njega kože vrlo je važna stavka u kreiranju lijepog i prirodnog izgleda šminke.  Čista, blistava i hidratizirana koža jedina je dobra osnova za lijep make up.

Očistite lice svaku večer i ujutro. Ako nemate vremena za cijelu klasičnu "mlijeko, tonik, ulje" rutinu, nabavite proizvod koji sve to radi odjednom. Danas se na tržištu mogu naći gelovi i pjene koji u kombinaciji s vodom brzo otklanjaju šminku, pa čak i vodootpornu maskaru.

Odaberite pravu kremu za vaš tip kože. Neka vam vaša kozmetičarka pomogne preporukom, ona ipak najbolje poznaje stanje vaše kože. Ako ipak kupujete kremu sami, uvijek tražite tester i probajte nekoliko dana prije nego što se upustite u kupnju.  Kada nađete kremu koja vam odgovara slobodno je koristite i kao dnevnu, i kao noćnu njegu. Uvijek pratite kako vam koža reagira. Koža je živi organ i njen izgled uvelike ovisi o našem načinu života, o prehrani, godišnjem dobu, životnom ritmu, količini sna, stresu, pa će se s promjenama u vašem životu vrlo vjerojatno mijenjati i stanje vaše kože. S tim će promjenama bit potrebno mijenjati i vrstu kreme za lice.

Ne zaboravite na njegu kože oko očiju. Taj dio lica je najslabije prokrvljen, bez lojnih je žlijezda, pa je stoga najskloniji dehidraciji i podložan stvaranju sitnih bora. Pronađite kremu koja je hidratantna, ali ne premasna, tako da korektor koji ćemo nanijeti ne klizi, niti se i uvlači u borice oko očiju.

U ovu pripremu svakako bih uključila i oblikovanje obrva. Izgled obrve jako može utjecati na cjelokupan izgled šminke. Pre guste, čupave obrve dati će vam umoran izgled i vući će vaš cjelokupni izgled "prema dolje", dok prečupane tanke obrve daju malo začuđujuć i neprirodan izgled.  Ako nikad niste sami oblikovali obrve, bolje je da bar prvi put tu stvar prepustite stručnjaku u nekom salonu. Nakon toga lako ćete moći održavati uredan i čist oblik obrve.

Nakon prvog koraka, vaša koža je nahranjena, meka i glatka, obrve su uredne i čiste, i sada ste spremni za aplikaciju tena i korektora! To je naš drugi korak, ali o njemu više sljedeći put.

Čistite lice, hidratizirajte, sređujte obrve i spremni dočekajte sljedeće savjete naše male škole šminkanja!

Tina Jesenković završila je Make up Design u Westminister Collegeu u Londonu 1996. U Londonu radi kao Make up artist na nekoliko reklama i kratkih filmova. Tri je godine radi za Bobbi Brown i vodi njihov Make up Studio u Harrodsu i razne make up radionice i tečajeve. Radila je na nekoliko London Fashion Week i Mobo Awards te nekoliko kazališnih predstava. Paralelno radi i u Hrvatskoj na reklamama i filmovima kao što su: 3 Muškarca Melite Zganjer, Crna kronika ili Dan žena, Ne dao bog većeg zla, Ispod crte, Snivaj zlato moje, Neke druge priče te na kratkim filmovima Tri ljubavne priče, Pod vedrim nebom, Bastion, Planktoni i serijma Bumerang, Cimmer fraj, Operacija Kajman, Dome slatki dome i Odmori se zaslužio si. Godine 2009. otvara Kimijan Beauty & Make up Studio gdje se održava Mala škola šminkanja srijedom i petkom od 18. sati. Tinu Jesenković možete kontaktirati na mob: 091 33 66 611


Piše: Tina Jesenković
22.01.2011. 09:43:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    anabela
    01.01.2012. 16:06
    stvarno je ovo sve super
  2. avatar
    elma
    01.01.2012. 16:12
    hvala na savjetima ali mi treba i savjet oko očiju molim vas.JOŠ JEDNOM HVALA
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh