« Lifestlye MODA&STIL
objavljeno prije 10 godina i 6 mjeseci
SAVJETI

Što ne smijete odjenuti na posao

Nije da se ujutro uvijek ima vremena za slaganje idealne odjevne kombinacije za posao, no na neke stvari morali biste uvijek obratiti pažnju

Što obući za posao može biti teška odluka
Što obući za posao može biti teška odluka (Arhiva)
Više o

posao

,

odjeća

,

odjevne kombinacije

,

loše kombinacije

Svako jutro složiti neku odjevnu kombinaciju za posao je tlaka nad tlakama, pogotovo ako ste žena i želite izgledati lijepo. Muškarci su tu u velikoj prednosti u slučaju da nose odijela, jer je dovoljno malo kombinirati košulje i kravate da se izgleda svježe i uredno.

Što zapravo ne bi trebalo nositi na poslu? Pa, recimo, topiće, duboki dekolte ili japanke primjerene su za plažu ili večernje izlaske, a životinjski uzorci, negližei i mrežaste čarape dobri su za večernji party u mraku, ali ne i z aposao.

Nakon toga na listi "nee, niti slučajno!" slijede majice s uvredljivim porukama i poderane traperice. To je možda OK kad idete na kavu kod susjeda, no u radnom okruženju teško da ćete biti ozbiljno shvaćeni. 

Glavno pravilo koje vas treba voditi je da na posao dolazite primjereno pokriveni, tj. da ne otkrivate previše kože, tipa pupka ili cijela leđa. Ako uz to imate kakvu tetovažu, posjetitelji ili klijenti bi mogli misliti da radite dostavu iz obližnjeg restorana, a ne da s vama imaju sastanak.

Uz to, ako baš ne volite koristiti peglu, natjerajte se da je barem upotrijebite na odjeći za posao, jer dolaziti izgužvana na posao nije baš neka referenca - nadređeni bi mogli pomisliti da ste izuzetno lijena osoba kojoj se ne da niti ispeglati svoju košulju, a ne bi bilo nemoguće ni da pomisle da niste spavali kod kuće i proglase vas lakom ženskom.

Naravno, upravo zato ne biste smjeli na posao doći u jučerašnjoj odjevnoj kombinaciji čak i ako niste spavali kod kuće ...

Za kraj, zaboravite vrtoglave štikle, osim ako niste hostesa na auto showu, a osim estetike, vjerujte, lakše ćete hodati.

14.10.2013. 09:17:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh