« Lifestyle STANOVANJE
objavljeno prije 15 godina i 2 mjeseca

Mnogo cvijeća i mirisa u spavaćoj sobi

Ugodni mirisi za ugodne snove

Fotografija vijesti
Više o

spavanje

,

cvijeće

,

uređenje interijera

,

uređenje spavaće sobe

,

aromaterapija

,

moj stan

Uobičajeno pravilo da se cvijećem uredi samo dnevna soba, čini se, nije točno. Aromaterapija u spavaćoj sobi učinit će čuda. Ako želite ugodnije snove, stavite u spavaću sobu nešto cvijeća, tvrde njemački znanstvenici.

Oni su naime dokazali kako na san i udobnost spavanja osim zvuka i fizičkih osjetila djeluje i olfaktivan faktor. Profesor Boris Stuck i njegovi suradnici iz sveučilišne bolnice u Mannheimu dobrovoljce su u snu izložili raznim mirisima i zatim ih nakon buđenja pitali za reakcije.

Čekali su da njihovi ispitanici uđu u REM fazu sna, u kojoj se inače najviše sanja, i zatim im u sobe uštrcali mirise. Oni koji su bili izloženi mirisu ruža, nakon buđenja su rekli kako su u snu osjetili pozitivne emocije.

Spavaća soba trebala bi biti prilagođena osobnosti, a za maksimalno opuštanje predlažemo vam umirujuće mirise i boje. U spavaćoj sobi napravite mjesta na komodi i izaberite cvijeće čiji vam je miris najugodniji. Pripazite ipak, cvijeće preopojnoga mirisa, poput ljiljana, ne preporuča se osjetljivijim osobama. 

Svoju spavaću sobu nemojte napuniti živim biljčicama, one će vam noću, za vrijeme spavanja uzimati dostupan kisik. Cvijeće će vizualno i olfaktivno stvoriti ugodan ambijent opuštanja pa je red plavih ljubičica na prozorskoj klupčici pun pogodak, uz njih će se uklopiti razno sezonsko cvijeće koje smjestimo u vazu. (metro-portal) 

02.04.2009. 01:44:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    game4barbie
    05.11.2009. 08:59
    volim cvijeće...
  2. avatar
    Ljetovanje u Hrvatskoj
    17.01.2010. 18:50
    Dobro je imat koji cvijet no neki ljudi stvarno znaju pretjerat.
  3. avatar
    barbie
    23.06.2018. 11:02
    ne cveta cvece ni u nase poduzece
  4. avatar
    pegrice
    16.10.2018. 19:09
    ne volim cvece u sobi
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh