« Muškarci
objavljeno prije 9 godina i 9 mjeseci
MA DA?

Mladi muškarci sve više se okreću tradicionalnim vrijednostima

Gotovo četvrtina mlađih misli da se od muškaraca očekuje da budu zaštitnici i skrbnici u obitelji, za razliku od tek 15 posto starijih

Čudne nove generacije
Čudne nove generacije (Shutterstock)
Više o

muškarci

,

konzervativizam

,

tradicionalne vrijednosti

,

iskazivanje emocija

Muškarci se sve više mijenjaju, a ako ste mislili da je medijska slika stvarna, razmislite opet - ne radi se o metroseksualcima i ostalim čudnovatim nazivima za one koji se po cijele dane nalaze u kupaonici okruženi kremicama, već upravo suprotno.

Sve više mladih muškaraca razmišljaju drugačije od prethodne generacije, okreću se tradicionalnim vrijednostima i punon češće iskazuju emocije i vlasita uvjerenja.

Ne radi se o velikoj generacijskoj razlici, štoviše, promatrane su skupine 18-25 godina i 26-49 godina, no gotovo četvrtina mlađih misli da se od muškaraca očekuje da budu zaštitnici i skrbnici u obitelji, za razliku od tek 15 posto starijih.

Važnost da muškarci zarađuju više izraženija je kod mlađih gdje to misli 40 posto, u usporedbi s trećinom starijih, a najveće iznenađenje je u ranjivosti zbog izgleda - 68 posto mlađim smatra da je to u redu, za razliku od gotovo tri četvrtine starijih. 

Istovremeno, nemaju problema s razgovorima o osobnim stvarima, dijele osjećaje nakon prekida veze i nije im neugodno ako muški prijatelji pokazuju ranjivost pred njima (plaču), što je sasvim ok za čak 68 posto mladih.

Čudna kombinacija, nije li

26.08.2014. 11:23:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh