« Kazalište
objavljeno prije 11 godina i 11 mjeseci

‘Mjesec dana na selu’ slavi deseti rođendan

SVEČANA izvedba predstave ‘Mjesec dana na selu', čija je premijera bila prije točno deset godina, održat će se danas u zagrebačkom Gradskom dramskom kazalištu Gavella. Drama ‘Mjesec dana na selu' jedan je od vrhunaca opusa ruskog romanopisca, pjesnika i dramatičara Ivana Sergejeviča Turgenjeva.

Najdugovječnija predstava
U dosadašnjih deset godina predstava kazališta Gavella postala je jedna od najdugovječnijih u suvremenom hrvatskom teatru.
Drama ‘Mjesec dana na selu' jedan je od vrhunaca književnog opusa ruskog romanopisca, pjesnika i dramatičara Ivana Sergejeviča Turgenjeva.

U dosadašnjih deset godina predstava kazališta Gavella postala je jedna od najdugovječnijih u suvremenom hrvatskom teatru, a igrana je i pred publikom Madrida, Praga i Meksika. Kako su rekli u Gavelli, nagrade hrvatskog glumišta, kao i one na Danima satire i MESS-u, prije deset godina su najavile da ‘Mjesec dana na selu' nije predstava kakva se često rađa, Pod redateljskim vodstvom Paola Magellija u predstavi glume, među ostalima, Pjer Meničanin, Anja Šovagović Despot, Ivana Bolanča, Ingeborg Appelt, Ksenija Pajić, Boris Svrtan, Goran Navojec, Sreten Mokrović, Filip Šovagović i Barbara Nola.

‘Mjesec dana na selu' preveo je Vladimir Gerić, dramaturginja predstave je Željka Udovičić, scenograf Miljenko Sekulić, kostimografi Leo Kulaš i Svetlana Vizintin, suradnica za pokret Snježana Abramović, a oblikovanje rasvjete potpisuje Olivije Marečić. 

Piše: MEX
07.01.2008. 15:15:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh