« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 9 godina i 11 mjeseci
SAVJETI

Kako se riješiti celulita na vrijeme

Ključno je pospješiti cirkulaciju, najbolje kretanjem i fizičkim aktivnostima koje aktiviraju mišiće

Riješite se muke s bedara
Riješite se muke s bedara (Shutterstock)
Više o

celulit

,

recepti

,

skidanje celulita

Celulit uvijek dođe u središte zanimanja u ljetnim danima, iako bi se moglo reći da je prekasno za uklanjanje baš sve narančine kore do godišnjeg odmora. No, dobar savjet nikad ne škodi, pa evo par stvari koje celulit ne voli i bježi od njih kao vrag od tamjana.

>> Celulit - uklonite ga uz nekoliko kućnih trikova >>

Za početak, ključno je pospješiti cirkulaciju, najbolje kretanjem i fizičkim aktivnostima koje aktiviraju mišiće. Masaže također ubrzavaju cirkulaciju, a time se doprema više kisika i vitamina C u tkivo. Upravo zato se kreme protiv celulita nanose pokretima kao da masirate.

>> Otopite celulit plivanjem s perajama >>

Uz to, nemojte hraniti masne stanice, što prevedeno znači da vas čeka teretana i bicikl. Mast iz celulita neće se koristiti za rad mišića, ali stalnim vježbanjem spriječit ćete nakupljanje novih masnih naslaga. Kreme i losioni protiv celulita obično sadrže retinol koji sprječava skladištenje masti i povećavanje masnih jastučića na koži. 

>> Mitovi i legende o celulitu koje treba razbiti >>

Kako bi sve bilo po pravilu, izbacite toksine iz tijela, prvo pazeći na prehranu, a zatim limfnom masažom kod kuće ili u salonu. Drenažna ulja nanose se blagim pokretima od periferije prema srcu, od stopala prema butinama, a detoksikaciji će doprinjeti i piling s morskom solju. 

23.06.2014. 15:35:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh