« Lifestlye MODA&STIL
objavljeno prije 9 godina i 11 mjeseci
SAVJETI

Riješite se mitesera na prirodan način

Stručnjaci se slažu da je najbolji recept za borbu protiv mitesera redovito čišćenje kože, pa vam donosimo neke prirodne recepte

Kako se riješiti mitesera bez problema
Kako se riješiti mitesera bez problema (Arhiva)
Više o

prirodna kozmetika

,

prirodni recepti

,

miteseri

,

uklanjanje mitesera

,

tonik za čišćenje lice

Miteseri nas mogu mučiti cijeli život, no ove male crne točkice najveći su trn u oku mladima, pa nije veliko čudo što se oko toga razvila cijela industrija vrijedna stotine milijuna dolara godišnje.

No, je li potrebno kupovati sve skupe i "čudotvorne" kreme koje će ih, navodno, izbrisati s vašeg lica? Iskreno, ne, jer nam i ovdje najveću pomoć može dati Majka Priroda čije darove imamo u svakoj kuhinji. 

Stručnjaci se slažu da je najbolji recept za borbu protiv mitesera redovito čišćenje kože, pa vam donosimo neke prirodne recepte kako to napraviti sam i postići isti učinak kao da ste potrošili pravo malo bogatstvo u drogeriji.

Prirodni tonik za čišćenje lica radi se od limuna i vode - čajna žličica limunovog soka u čaši vode bit če dovoljna za nježno i temeljito čišćenje lica, nakon čega treba nanijeti matirajuću kremu za njegu kože. Uz to što će učinkovito očistiti kožu lica, vitamin C iz limuna potaknut će proizvodnju kolagena.

Prirodno ulje  - maslinovo, bademovo, čičkovo sjajno će očistiti lice, a da bi licu dali novi izgled prvo njime protrljajte mjesta na kojima se nalaze miteseri. Nakon toga, kad se ulje upije, na blazinicu stavite malo soli i lagano protrljajte ta mjesta. Ovakav lagani piling završite umivanjem čajem od kamilice koji treba biti sobne temperature. 

Jednom tjedno možete staviti prirodnu masku za lice od kefira i bijele gline koji se pomiješaju u jednakim omjerima i nanesu na lice, pa nakon petnaestak minuta ispere toplom vodom. Kefir će nahraniti kožu, a bijela glina stezanjem i svojim sastojcima pomoći pri uklanjanju mitesera

 

25.05.2014. 17:45:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    TanjaLana
    27.05.2014. 18:24
    prirodni recepti su najbolji
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh