« Svijet
objavljeno prije 3 godine
SPROVOD

Milijuni ispratili princa Phillipa preko ekrana

BBC iznosi i podatak po kojemu se 2018. oko 13,1 milijuna gledatelja uključilo u njihov prijenos vjenčanja vojvode i vojvotkinje od Sussexa

Princ Phillip, Duke od Edinbourgha
Princ Phillip, Duke od Edinbourgha (Arhiva)
Više o

Elizabeta II.

,

Princ Philip

Jednosatni prijenos uživo sprovoda vojvode od Edinburgha putem BBC-ja je pogledalo 11 milijuna gledatelja, 2,1 milijuna pratilo ga je na ITV-ju i oko 450.000 putem Skyja. Osim TV prijenosa, pogreb iz Windsora prenosio se na radiju i na nekoliko YouTube kanala. 

Putem YouTube platforme BBC-jev prijenos do nedjelje ujutro pogledalo je 7,5 milijuna gledatelja iz svih dijelova svijeta. Premda podaci o prijenosu na YouTube kanalu kraljevske obitelji nisu dostupni, poznato je da je prijenos u nedjelju bio treći na YouTubeovom globalnom popisu, koji kao mjerilo gledanosti koristi podatak o broju pregleda. 

Godine 2002. pogreb Kraljice majke u Velikoj Britaniji je pratilo više od 10 milijuna gledatelja, premda je ceremonija održana u utorak, a 1997. pokop princeze Diane pratio je 31 milijun ljudi, što je rekordan broj gledatelja. 

BBC iznosi i podatak po kojemu se 2018. oko 13,1 milijuna gledatelja uključilo u njihov prijenos vjenčanja vojvode i vojvotkinje od Sussexa.

18.04.2021. 18:57:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh