« Glazba
objavljeno prije 11 godina i 7 mjeseci
SHOW

Milena Rogulj i Libar - suradnja koja pomiče granice

Eksperimentiranje s umjetnošću upravo je ono što ih motivira u pomicanju granica; Libar u glazbi, a Milenu u modi

Milena Rogulj i Mario Alajbeg
Milena Rogulj i Mario Alajbeg (Menart)
Više o

moda

,

Tvornica kulture

,

ulaznice

,

glazba

,

koncert

,

Milena Rogulj

,

grupa Libar

Nakon što su svestrani glazbenici iz grupe Libar najavili svoj veliki zagrebački koncert u subotu 17.11.2012. u Tvornici kulture, te objavili i spot za singl „Kapi", dogodila se i neuobičajena glazbeno-modna suradnja s jednom od naših eminentnih modnih dizajnerica - Milenom Rogulj.

Cijelu suradnju zajedno su inicirali Librovci i njihova izdavačka kuća Menart kako bi koncertna promocija albuma pred zagrebačkom „Libar" publikom bila što posebnija. Naravno, Milenino viđenje mode i kreativnosti savršeno se uklopilo u priču grupe Libar  jer je svoj pristup modi sažela u jednoj rečenici: „I put mental back in experimental",  a na sličan način razmišljaju i momci iz Libra -  eksperimentiranje s umjetnošću upravo je ono što ih motivira u pomicanju granica; Libar u glazbi, a Milenu u modi.

Kreativna „kemija" između poznate dizajnerice i grupe počela se stvarati kad je pogledala spot za pjesmu „Dite" -  tada je osjetila da je riječ o urbanom bendu sa specifičnom estetikom i bila je spremna odmah podržati grupu, a „kemija" se nastavila i pri njihovom prvom susretu uživo. Proba kreacija Milene Rogulj prošla je u odličnoj atmosferi: "Došli su u moj studio, njih deset! Jako su simpatični i otkačeni - grupa za koju sam osjetila da može kvalitetno nositi moje kreacije i moram priznati da  vjerujem u ove dečke - oni znaju što žele i imaju viziju, a za umjetnika poput mene ili njih to je najvažnije." - izjavila je Milena koja nažalost neće prisustvovati koncertu jer će u to doba predavati na Radionici visoke mode na Kanarskim otocima s kojih se vraća tek krajem prosinca.

Kolekcije Milene Rogulj sasvim su drugačijeg i osebujnog identiteta: poigravanje s materijalima, modelima, unisex odjećom, krojevima i etno stilovima Milenin je zaštitni znak. Njezine modne revije uvijek su rado posjećene i naveliko se smatraju istinskom umjetnošću, a ovaj spoj mode i glazbe na hrvatsku će rock scenu zasigurno donijeti novu i bogatu dimenziju. 

Interes za ulaznicama je izvrstan, a na dan koncerta će se vjerojatno tražiti ulaznica više.

Libar će sljedećeg tjedna otkriti i posebnog gosta koji će im se pridružiti na koncertu, a kojeg neopisivo cijene i čije skladbe izvode s posebnim zadovoljstvom!

Zato požurite na prodajna mjesta Eventima i osigurajte svoj ulaz u Tvornicu kulture 17. studenog - cijena u pretprodaji 40kn, na dan koncerta 50 kn.

Event na Facebooku

06.11.2012. 14:11:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh