« Zdravlje
objavljeno prije 11 godina i 9 mjeseci
ZDRAVLJE

Migrene ipak ne debljaju

Znanstvenici ostavljaju mogućnost utjecaja migrena na povećanje tjelesne težine iz razloga što onemogućavaju fizičku aktivnost i vježbanje

Migrene sprječavaju fizičku aktivnost
Migrene sprječavaju fizičku aktivnost (Shutterstock)
Više o

debljina

,

migrena

,

vježbanje

,

fizička aktivnost

Dosadašnja su istraživanja sugerirala da postoji izravna veza između debljanja i učestalosti migrena, no ipak se pokazalo da tome nije tako. Naime, sva su istraživanja bila vremenski prilično ograničena i nisu jasno pokazala što se pojavilo prvo, migrene ili povećanje broja kilograma.

Novo istraživanje usredotočilo se na podatke koji su prikupljeni dugoročnim istraživanjem koje je obuhvatilo 19 tisuća žena starijih od 45 godina od kojih gotovo 3.500 pati od migrena, a praćene su od sredine 90-ih godina.

Analiza podataka pokazala je da žene koje su na početku istraživanja patile od migrena imale jednake izglede za debljanje kao i žene koje nisu imale migrene, jer je u obje skupine rast kilograma bio otprilike 4.5 kilograma. 

Ipak, znanstvenici ostavljaju mogućnost utjecaja migrena na povećanje tjelesne težine iz razloga što onemogućavaju fizičku aktivnost i vježbanje. 

06.09.2012. 15:25:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh