« Hi-tech
objavljeno prije 12 godina i 1 mjesec
SOCIJALIZIRAJ SE

Microsoft lansirao svoju društvenu mrežu

Svrha stranice So.cl je da korisnici na njoj dijele i komentiraju interesantne stvari koje su pronašli na internetu, te da se povežu s istomišljenicima

Fotografija vijesti
Više o

Microsoft

,

Facebook

,

društvena mreža

,

So.cl

Nakon pojave Facebooka društvene mreže su počele nicati kao "gljive poslije kiše", a sada je Internet bogatiji za još jednu stranicu koja služi za povezivanje ljudi.

Riječ je o servisu So.cl, produktu Microsoftovog istraživačkog laboratorija Fuse Labs, koji omogućava korisnicima da dijele i komentiraju zanimljive stvari na koje su nabasali za vrijeme lutanja bespućima interneta.

Iz Microsofta kažu kako je stranica So.cl još uvijek u eksperimentalnoj fazi i da nije konkurencija Facebooku i ostalim društvenim mrežama.

Stranica je primarno namijenjena studentima, a koncipirana je tako da korisnici na njoj kreiraju "kolaž sadržaja", odnosno objavljuju i dijele sadržaje koji im se sviđaju, no ako požele mogu stupiti u kontakt s ljudima koje interesiraju iste teme.

Na So.cl se možete logirati koristeći Facebookov ili Windows Live račun.

Tihi ulazak Microsofta u svijet društvenih mreža potaknuo je špekulacije da računalni gigant ima mala očekivanja od projekta, no neki stručnjaci vjeruju kako je Bill Gates izabrao oprezniji pristup kako bi izbjegao sudbinu Google Plusa.      

22.05.2012. 18:31:21
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    Dajana
    29.06.2012. 17:12
    Teško da će Microsoft uspjeti zaprijetiti Facebooku. Željela bih svima predstaviti novu ... [ADMIN: Želite li se oglašavati na portalu, kontaktirajte naš odjel marketinga]
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh