« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 11 mjeseci
POSJETA GRANADI

Michelle Obama oduševila Španjolce

Prva dama Sjedinjenih Država sa kćeri Sashom je posjetila andaluzijski grad Granadu, na jugu Španjolske, gdje će razgledati glasovitu palaču Alhambru

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Michelle Obama

,

Španjolska

Michelle Obama i njezina mlađa kći kojoj je devet godina, pojele su sladoled u središtu grada, uz radoznale poglede više desetaka novinara i prolaznika, a zatim su počele razgledavati grad u kojemu se živa u termometru popela na gotovo 40 stupnjeva Celzijevih.

Prva dama je pozdravila mnoštvo, a zatim je ušla u katedralu u Granadi, gdje su sahranjeni španjolski kralj Ferdinand Aragonski i kraljica Izabela Kastiljska.

Majka i kći trebale su zatim prošetati starom arapskom četvrti Albaicin s uskim uličicama i malim trgovima, nakon čega će obići utvrđenu palaču Alhambru, biser maurske arhitekture i turističko odredište s najvećim brojem posjetitelja u Španjolskoj.

Granada je s Kordobom bila prijestolnica Al Andalusa, kako je Pirenejski poluotok nazvan u doba maurske vlasti između 711. i 1492. Michelle i Sacha će zatim s prijateljima kod kojih su odsjele pogledati nastup izvođača flamenca, temperamentnog španjolskog plesa.

Michelle Obama je u srijedu doputovala u privatni petodnevni posjet Španjolskoj tijekom kojega će u nedjelju posjetiti kralja Juana Carlosa i kraljicu Sofiju u Palma de Mallorci. (hina/metro-portal)

05.08.2010. 20:17:24
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh