« Glazba
objavljeno prije 4 godine i 8 mjeseci
NAJAVE

Mgla u Močvari 6. rujna

Mgla se u kratkom roku svrstala u vrh black metala i postala jedan od najtraženijih bendova tog žanra

Black metal na kvadrat - Mgla
Black metal na kvadrat - Mgla (Arhiva)
Više o

ulaznice

,

koncert

,

klub Močvara

,

Mgla

Poljska Mgla po prvi put će nastupiti u Hrvatskoj u zagrebačkoj Močvari 6. rujna, izvijestili su organizatori koncerta Subsonic Events i Hangtime Agency.

Mgla se u kratkom roku svrstala u vrh black metala i postala jedan od najtraženijih bendova tog žanra. Započet kao solo projekt pjevača i gitariste Mikołaja "M." Żentare u Krakovu, Mgla najprije izdaje nekoliko EP izdanja te 2008. svoj prvi album "Groza".

Nakon njega uslijedio je vrlo zapaženi album "With Hearts Toward None" (2012.) i odlični "Exercises In Futility" (2015.), koji su kritičari i fanovi proglasili jednim od najboljih black metal albuma ovoga desetljeća.

Bend je počeo svirati uživo u punom sastavu tek nakon izlaska drugog albuma 2012. godine, a karakterizira ga svojevrsna depersonaliziranost i dehumaniziranost u scenskoj pojavi.

Osim Żentare, koji je također član grupe Kriegsmaschine, u bendu je i bubnjar Maciej "Darkside" Kowalski, a na nastupima uživo prate ih basist "ShellShocked" i gitarist E.V.T.

Prije Mgle publiku u Močvari zagrijat će dvije predgrupe, čija će imena biti objavljena naknadno, najavili su organizatori.

21.07.2019. 15:02:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh